Procurorii vor cere arestarea celor cinci persoane reţinute în dosarul viceministrului Economiei

1581215
Foto: sputnik.md

Conform unui comunicat oficial lansat de către Centrul Național Anticorupție, procurorii urmează să ceară arestarea celor cinci persoane reţinute în dosarul viceministrului Economiei, în urma perchezițiilor care au avut loc vineri și sâmbătă la Ministerul Economiei, dar și în locuințele și automobilele unor funcționare publici.

Vineri, 31 martie, a fost reținut viceministrul Valeriu Triboi, într-un dosar în care este bănuit de abuz de putere şi prejudicierea bugetului de stat în proporţii deosebit de mari. Ulterior, au fost reținuți și consilierul viceministrului Economiei, directorul FEE – Nord,  unul dintre şoferii viceministrului Economiei, tot el şi angajatul agentului economic, gestionat din umbră de demnitar, dar şi directorul companiei care a dat în locaţiune FEE – Nord imobilul cumpărat de la Moldtelecom.

Reținerile au avut loc după ce procurorii anticorupţie și ofițerii CNA au efectuat percheziții la domiciliile persoanelor vizate, în automobilele lor, dar şi în unele birouri ale Ministerului Economiei, în sediul Guvernului.

Reamintim că, în 2013- 2014, Valeriu Triboi a deținut funcția de director al Agenției Proprietății Publice, instituție aflată în subordinea Ministerului Economiei. La 16 iulie 2014, a fost numit în funcția de viceministru al Economiei. Funcționarul  deţine o avere impresionantă de câteva milioane de lei, având afaceri în domeniul imobiliar și cel al construcțiilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente