Actualitate

Peste 360 hectare de terenuri, afectate de foc în ultimele 24 de ore

Doar în municipiul Chișinău incendiile de iarbă au afectat mai multe construcții, dar și cabluri electrice. Un incendiu ce a afectat peste două hectare de vegetație a avut loc în seara zilei de ieri pe strada Milescu Spătaru. Focul a mistuit iarbă uscată și a afectat patru linii electrice. Mai mult, în urma răspândiri arderii, focul a deteriorat un garaj din preajmă. Pompierii au reușit lichidarea incendiului după aproximativ două ore.

Un alt incendiu de vegetație a distrus două vagonete de construcție din prejma localității Trușeni, municipiul Chișinău. Salvatorii au intervenit în forță pentru lichidarea arderii.

Cele mai multe suprafețe arse au fost înregistrate în raioanele Cahul, Ungheni, Nisporeni, Rezina, Căușeni, Anenii Noi, Ialoveni și municipiul Chișinău. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă iarba și gunoiul menajer, întrucât în condiții de vânt și temperaturi ridicate, focarele se pot răspândi cu ușurință spre spații extinse.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *