Studiu: Utilizarea constantă a dispozitivelor tehnologice poate duce la un comportament obsesiv

disruptive-technologies-6
Foto: electronics.howstuffworks.com

Utilizarea constantă a dispozitivelor tehnologice poate duce la un comportament obsesiv, peste o treime din angajaţi folosindu-le intens din nevoia de a fi la curent cu cele mai noi informaţii sau din cauza presiunii sociale, potrivit unui studiu realizat de Plantronics şi Oxford Economics, citat de Mediafax.

Potrivit studiului citat, angajaţii îşi doresc să îşi poată desfăşura munca fără întreruperi. Beneficii precum mâncarea gratuită sunt mai puţin importante pentru ei decât posibilitatea de a se concentra fără a fi întrerupţi.

„Managerii se aşteaptă ca angajaţii să fie conectaţi la munca lor de la birou în permanenţă, însă doar 40% din aceştia spun că dispozitivele pe care le folosesc acasă sunt compatibile cu echipamentele şi aplicaţiile de la birou”, se arată în studiul citat.

Mai mult, rezultatele studiului evidenţiază faptul că managerii nu observă problemele. Aproape două treimi dintre aceştia spun că angajaţii lor dispun de tot echipamentul de care au nevoie pentru a nu fi distraşi la birou, în timp ce mai puţin de o jumătate dintre angajaţi sunt de acord cu această afirmaţie.

În cadrul studiului realizat de Plantronics şi Oxford Economics au fost intervievaţi peste 1.200 de manageri cu funcţii de conducere din mai multe industrii şi ţări, precum Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Germania, India, China, Australia, Danemarca, Suedia, Finlanda şi Norvegia.

Plantronics este o companie care produce echipamente audio pentru companii şi consumatori.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente