(FOTO şi VIDEO) Cum arată buncărele de lux pregătite pentru bogaţii planetei: Au cinematografe, clinici, centre spa, pivniţă cu vinuri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Când spui buncăr te gândeşti de obicei la o construcţie din oţel şi beton în stilul secolului al XX-lea, prevăzută cu paturi de campanie şi un stoc rezonabil de conserve; în general, cu strictul necesar pentru a supravieţui unui cataclism planetar.

Nu este nici pe departe cazul adăposturilor de înaltă securitate de astăzi. Atunci când elitele lumii sunt publicul tău ţintă, luxul devine o condiţie de bază.

Citeşte şi: (FOTO) Buncărele Apocalipsei: Cum arată adăposturile antiatomice în care se pot refugia bogaţii lumii
eyt
Am văzut anterior că bogaţii planetei se pregătesc foarte serios pentru sfârşitul lumii. Să aruncăm acum o privire asupra fastuoaselor adăposturi pregătite să îi protejeze de orice eveniment care ar putea atrage un asemenea deznodământ, de la o pandemie globală la al Treilea Război Mondial. Şi asta în timp ce le asigură toate condiţiile imaginabile pentru a se simţi ca acasă.

Industria buncărelor de lux se arată promiţătoare şi numeroşi jucători vor o felie.

Printre ei se află şi compania californiană Vivos. CEO-ul său, Robert Vicino, este convins că „omenirea nu poate supravieţui pe termen lung” în spaţii mohorâte, de tip „spartan”, scrie CNN.
Buncăr atomic1
XPoint este unul dintre adăposturile companiei. Situat în Dakota de Sud, este alcătuit din 575 de buncăre militare subterane, fiind destinat celor care vor să-şi petreacă sfârşitul lumii într-o comunitate.
Buncăr atomic
Complexul, care poate găzdui aproximativ 5.000 de oameni, va oferi confortul unui mic oraş, cu cinematograf, săli de clasă, grădini hidroponice, clinică, sală de gimnastică şi spa. Costurile variază între 25.000 şi 200.000 de dolari.
Piscină buncăr
Majoritatea adăposturilor de acest gen sunt foste buncăre militare sau depozite de armament construite de SUA sau de guvernele sovietice, cumpărate de dezvoltatori. Sunt concepute pentru a rezista unui atac nuclear şi sunt prevăzute cu reţele de electricitate, cu sisteme de purificare a apei şi cu sisteme de filtrare a aerului.

Includ de regulă provizii de hrană pentru un an, dar au şi grădini subterane. Dezvoltatorii îşi propun să creeze comunităţi cât mai complete, inclusiv prin asigurarea prezenţei unor profesionişti din domenii variate, de la medici la dascăli.

Pentru cei cu exigenţe şi mai ridicate este pregătit adăpostul Vivos Europa One, situat într-un fost depozit de armament din Germania. Complexul este format din 34 de reşedinţe private cu suprafeţe care pornesc de la 232 de metri pătraţi, cu posibilitatea de a adăuga încă un etaj. Acestea pot fi dotate după placul cumpărătorilor.

Un buncăr demn de un miliardar

Există şi adăposturi de lux destinate supravieţuirii în regim individual. Unul dintre ele este The Oppidum, considerat cel mare adăpost din lume pentru un singur proprietar. Buncărul este situat în Republica Cehă, unde a fost construit de Rusia şi fosta Cehoslovacie pe parcursul a zece ani, începând din 1984.

Este format dintr-o componentă aflată la suprafaţa solului şi una subterană cu două niveluri, care se întinde pe 7.200 de metri patraţi. În incinta sa se află, printre altele, o gradină subterană cu lumină naturală simulată, un bazin de înot, un centru spa, o sală de cinema şi o pivniţă cu vinuri. Pentru varianta finală se va ţine cont de specificaţiile cumpărătorului.
Complex buncăre
Potrivit Forbes, buncărul este protejat de multiple sisteme de înaltă securitate, de la ziduri înalte şi senzori la tehnologie de apărare automată. De asemenea, dispune de un sistem solid de comunicare cu lumea exterioară.
Buncăr atomic de lux

Pentru unii dezvoltatori, vânzările au explodat anul trecut

Potrivit lui Gary Lynch, manager general la Rising S Company din Texas, SUA, vânzările pentru buncărele lux personalizate ale companiei, concepute astfel încât să dureze câteva generaţii, au crescut cu 700% în 2016 faţă de anul precedent. În general, vânzările s-au majorat cu 300% de la alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA.

Apartamentele de sub pământ

Pentru Larry Hall de la Survival Condo, din Kansas, totul a început după atentatele din 11 septembrie 2001, potrivit BBC. La acea vreme avea o afacere în domeniul Internetului. După atacurile teroriste, cererile pentru servicii de back-up de date au crescut. Lui Hall i-a venit ideea să creeze un centru de date care să facă faţă unui atac nuclear. Ideea a generat interes, iar de aici nu a mai fost decât un pas până la dezvoltarea de adăposturi care să îi protejeze şi pe oameni.
Buncăr atomic de lux
Compania a transformat două silozuri de rachete abandonate din SUA în complexe de apartamente subterane. Acestea au preţuri care pornesc de la 1,5 milioane de dolari, iar Hall susţine că există o cerere puternică din partea clienţilor bogaţi.

Unii cumpărători au ajuns chiar să le vadă ca pe a doua locuinţă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...