Nume
Parola
Vizualizări: 3267
Centrul Contact a instruit asociațiilor comunitare locale în domeniul comunicarii și relațiilor publice.
26 Mai 2015 — Circa 58 de persoane din localitățile beneficiare: Ciorești, Măcărești, Sculeni, Ciuciuleni, Ivancea, Peresecina, Ruseștii Noi, Ermoclia, Gura Galbenei și Zaim au fost instruiți la 19, 21, 22 mai, curent, în domeniul "Comunicare și relații publice". Instruirea a fost organizata în conformitate cu programul de consolidare a capacităţilor organizaţiilor comunitare beneficiare ale Programului Comun de Dezvoltare Integrată (JILDP/UN Women). Moderatorii sesiunii, Vera Nastasiu și Vasile Cioaric, experți facilitatori ai Centrului CONTACT au discutat împreună cu participanții din Bălți și Chișinău principiile de comunicare. În principal au abordat comunicarea și mediul organizației, înformația locală și importanța ei, dar și modul în care se scrie o strategie de comunicare a unei organizații.
La capitolul relaţiile asociațiilor obștești cu autorităţile publice locale, experții au discutat despre comunicarea cu APL: baza legală, domeniile de participare cetățenească.
Participanții au învățat principiile de comunicare cu mass-media, tehnicile de comunicare și organizarea unei conferințe de presă, a unui interviu, sau scrierea unui comunicat de presă. Totodată, au fost instruiți cum pot ține un discurs public persuasiv.
Amintim, participanții sunt reprezentanți ai ACL din Pârlita, Cărpineni, Gotești, Iargara, Mingir, Sărata Galbena, Congaz, Vulcănești, Răzeni, Schinoasa, Rețeaua Femeilor și rețeaua Fetelor Rome
În total în cadrul programului de instruire vor fi consolidate capacitățile a 60 de reprezentanți ai asociațiilor comunitare beneficiare ale Programului Comun de Dezvoltare Integrată (PNUD/UN Women în domenii ce țin de managementul de proiect, colectarea de fonduri, monitorizarea și evaluarea proiectelor, comunicarea și relațiile publice în organizații, rețele, lobby și advocacy, serviciile sociale și antreprenoriatul social.
Persoana de contact Vasile Cioaric, coordonator de programe – 022 23 39 47