(foto, video) Lista celor mai credibile și amuzante știri de 1 aprilie din Moldova

q
Foto: piataauto.md

Astăzi, de 1 aprilie, diverse companii, instituții și presa s-au întrecut în glume. Unele au ironizat viața socială de la noi, altele au scos în față inovații futuriste. Fiecare însă a reușit să ne facă să zâmbim și să începem această lună mai bine-dispuși. #diez a decis să selecteze cele mai interesante știri false apărute azi.

# Vinăria Purcari – prima etichetă digitală din lume

purcari.md
Photo Credit: purcari.md

„Pentru a ține pasul cu dezvoltarea noilor tehnologii, Vinăria Purcari a lansat o etichetă digitală revoluționară. Dacă până acum vinurile din întreaga lume se diferențiau prin designul etichetei și contra-etichetei din hârtie, mai nou, sticlele de vin Purcari din colecția 1827 se vor evidenția prin Digital Label, o mini tabletă care are încorporat un microcip”, se spune în anunțul companiei. Tot aici se mai specifică că „invenția” a fost posibilă datorită colaborării cu o echipă IT din Danemarca și că dispozitivul este dotat cu sistem touchscreen, cu ajutorul căruia consumatorul poate vizualiza informațiile vinului respectiv precum istoria vinăriei, aroma, gustul, bucatele care pot fi asociate, etc.

Ca să promoveze gluma și mai mult, cei de la Purcari au reușit să facă și o simulare a faptului că despre marea invenție, Elon Musk a postat un tweet cu referire la o știre scrisă de un portal internațional.

Facebook/Constantin Sarcov
Photo Credit: Facebook/Constantin Sarcov

 

# Vinăria Bostavan aduce Uber în Moldova

bostavan.md
Photo Credit: bostavan.md

Cei de la vinăria Bostavan au anunțat că Uber, compania care oferă o alternativă modern la serviciile de taxi, se lansează și în Moldova, iar programul-pilot este implementat la Chișinău începând de astăzi. „Aplicaţia de smartphone care conectează pasagerii cu şoferii unor maşini dispuşi să ofere servicii de transport, vine doar în această lună cu o super ofertă pentru consumatorii vinurilor Bostavan – călătorii gratuite”, se spune în anunțul oficial.

Tot în anunț se subliniază că doritorii care vor să folosească serviciile Uber trebuie să urmeze paşii de mai jos:

– Să descarce aplicaţia pentru iOS sau Android sau să se înregistreze pe acest cont aici;
– Să cumpere o sticlă de vin #Bostavan;
–  Să scaneze un QR-code indicat pe eticheta produsului (călătoria fiind gratuită în limita a 45 de lei);
– Să stabilească, prin aplicaţie, adresa de unde să fie luaţi cu maşina – drumul parcurs de şoferul care acceptă comanda poate fi urmărit în timp real tot prin aplicaţie.

 

# Bardar lansează sticla de 1.200.000 $ – premieră pentru Moldova

Vinăria Bardar spune că lansează o sticlă de divin foarte prețioasă, mai exact 1.200.000 de dolari. În anunț se precizează că băutura a fost învechită timp de 80 de ani în butoi de stejar francez care a fost mai întâi foarte bine uscat, pe parcursul a nouă ani.

Tot aici se mai spune că sticla în care este îmbuteliat divinul, a fost confecționată în Arabia Saudită, este placată cu aur galben de 24 karate, acoperită cu un diamant de 5,3 karate, doar piatra prețioasă fiind evaluată la aproximativ 800.000 de dolari.

Diez-960x480-960x480
# Piața Auto – „Chişinăul îşi schimbă denumirea în Qhişinău! Indicatoarele rutiere au fost deja înlocuite”

piataauto.md
Photo Credit: piataauto.md

Cei de la piataauto.md au publicat o știre care presupune că numele Capitalei ar fi de azi înainte „Qhișinău” în loc de „Chișinău”. „Se pare că „vinovatul” acestei schimbări deocheate nu este, de această dată, nici primarul capitalei, nici oricare alt funcţionar din primăria Qhişinău, ci un nou model de SUV în lumea auto. Este vorba de noul SUV ceh, Skoda KODIAQ, cazierul căruia mai înregistrează antecedente de redenumire barbară şi nemiloasă a localităţilor”, se specifică în știre. Ideea glumei a pornit de la faptul că la lansarea modelului de mașină Skoda Kodiaq, locuitorii orășelului Kodiak din Alaska au încercat să redenumească pentru o zi orașul în Kodiaq, pentru a-și exprima recunoștința că numele orașului lor va deveni atât de popular.

 

# Restaurantul Vatra Neamului din București – Igor Dodon  a interzis ca bucatele tradiționale moldovenești să treacă Prutul

Restaurantul Vatra Neamului din București a anunțat printr-un comunicat de presă că nu va mai avea în meniuri bucate cu origini din Basarabia, iar asta din cauza unui decret semnat de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Astfel, administratorii anunță cu regret că la restaurant se vor servi doar bucate cu origini rusești și turcești.

Photo Credit: Vatra Neamului
Photo Credit: Vatra Neamului

 

Autoblog – „Moldova va cumpăra trei modele Bentley cu limba moldovenească în menu pentru șeful statului, premier și președintele Parlamentului”

Bentley-Mulsanne-1-aprilie-v1-1024x576
Photo Credit: autoblog.md

Cei de la autoblog.md au scris o știre despre faptul că deputații Republicii Moldova au aprobat procurarea a trei mașini noi pentru premier, președinte țării și președintele Parlamentului, și mai exact, trei exemplare Bentley Mulsanne Hallmark Series by Mulliner for Moldova, prețul total al cărora este de 1 milion de euro.

„Un detaliu foarte important este că deputații moldoveni au insistat ca meniul de bord al mașinilor să conțină și limba moldovenească, chiar dacă inițial s-a dat comandă cu versiunea în limba română. Dar se pare că cei de sus s-au răzgândit în privința limbii române după ce au fost prezentat datele recensământului 2014 potrivit căruia 75% din populația țării se consideră moldoveni și doar 7% au declarat că sunt români. Astfel, premierul, președintele țării și cel al parlamentului își doresc să fie mai aproape de popor”, se spune în știre.

 

# Rogob și un stick de memorie care emite prin căști senzația de mâncare

17554448_1231874693597746_4141378856111224325_n
Photo Credit: Facebook/Rogob

Cei de la Rogob au lansat o postare pe Facebook prin care spun că au descoperit o metodă nouă de alimentare a oamenilor care nu au timp pentru pauza de masă: un stick de memorie care emite prin căști senzația de mâncare. Pentru început au fost introduse: sandwishuri cu salam Doktorskaia, Burger de vită și cartofi cu carne la cuptor.

 

# Maximum și cartelele de reducere a concurenților

Photo Credit: Facebook/Maximum
Photo Credit: Facebook/Maximum

Magazinul Maximul le promite clienților reduceri duble la prezentarea cartelelor de reduceri ale clienților. Oferta este valabilă doar pe 1 aprilie, spun ei.

 

# Enter și testarea telefoanelor Samsung Galaxy S8

Printr-o postare pe Facebook, magazinul Enter anunță că: „La Enter avem marele noroc să primim câteva modele Samsung Galaxy S8 și S8+ spre testare, înaintea tuturor, voi ce părere aveți despre ele?”.

cbsistatic.com
cbsistatic.com

 

# Radler și Game of Thrones

Radler anunță pe pagina oficială de Facebook că lansează o nouă ediție Radler și Radler Zero, ediție limitată cu ocazia noului sezon din 2017.  Aceasta presupune etichete pe sticlele de Radler cu imagini ale personajelor din Gmae of Thrones. „Ne vedem pe rafturi pe 17 iulie”, se spune în anunț, care este și data lansării noului sezon al serialului.

Photo Credit: Facebook/Radler
Photo Credit: Facebook/Radler

 

# 5 inimioare vor înlocui 5 stele

Compania Zahăr 5 inimioare a postat pe Facebook un anunț în care se spune că „5 inimioare”  vor fi noul grad de măsură a patiseriilor și restaurantelor din țară. „Dacă până acum eram obișnuiți cu cele 5 stele acordate pe meritate, acum toate restaurantele vor fi testate cu cele 5 inimi.” Mai mult, ei spun că cei mai pedanți experți din lume, din grupul Michelin au apreciat inițiativa și au spus DA.

17634315_1478991945445467_2768939526626545165_n
Photo Credit: Facebook/Zahăr 5 inimioare

 

# diez.md – „Elevilor din Moldova care vor lua 10 pe linie la BAC li se va acorda automat cetățenia română”

Am vrut să ne alăturăm și noi șirului de glume postate azi, și fiindcă site-ul nostru se adresează tinerilor, iar principala preocupare a elevilor de liceu este BAC-ul în această perioadă, am decis să glumim pe seama faptului că oficialii din România ar fi decis ca elevii din Republica Moldova care vor lua 10 pe linie la examenele de bacalaureat din 2017 să primească automat cetățenia română. Citiți pe #diez știrea integrală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente