(VIDEO) Programul pilot „Mai isteț ca focul” a ajuns la două grădinițe din Chișinău și Cahul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pompierii din Chișinău, dar și cei de la Cahul au vizitat mai multe grupuri de copii din grădinițele țării. Angajații efectivului de trupă au mers în instituțiile preșcolare pentru a le vorbi micuților despre securitate, dar și despre cum să evite situațiile de risc.

Prima vizită a avut loc în grădinița din localitatea Andrușul de Sus din raionul Cahul. Aici copii au ascultat cu mare atenție povețele salvatorilor, după care au pus întrebări despre activitatea acestora. Micuții au explorat tehnica de intervenție, iar echipamentul din dotare a pompierilor a fost testat cu mare îndemânare.

De o lecție interactivă au avut parte și copii din cadrul grădiniței nr. 186 a capitalei. Aici pompierii au fost asaltați de întrebările celor mici, iar cea mai interesantă activitate pentru viitorii școlari a fost evacuarea din zona de risc și testarea furtunurilor de refulare a apei.

Mai mult, autospeciala din dotarea detașamentului de salvatori a fost cercetată minuțios, iar mai mulți copii au fost încântați să testeze girofarul și sistemul sonor.

Vizita pompierilor în grădinițele din țară se desfășoară în contextul realizării programului pilot „Mai isteț ca focul”. Salvatorii au scopul să ridice nivelul de siguranță a celor mici și să-i pregătească să reacționeze corect în caz de situații de risc. Conform informațiilor Serviciului Situații Excepționale de la lansarea proiectului peste 3500 de copii au fost instruiți în domeniul bazelor securității vieții.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...