(VIDEO) Tunelul secret al Reginei Maria de la Castelul Bran va fi inclus în circuitul turistic

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tunelul secret de la Castelul Bran va fi refăcut în această vară şi va fi inclus în circuitul turistic. Este vorba despre drumul tăiat în stâncă, preferat de Regina Maria ca să ajungă mai repede din curtea interioară a castelului în frumoasa grădină exterioară.

Ca orice tunel secret care se respectă, cel de la Castelul Bran nu are o intrare care să atragă atenţia. Uşa – pare să aparţină unui corp de mobilă la fel de vechi precum clădirea, iar pe aici se intră în tunelul strâmt şi întunecos, lung de 40 de metri, care duce spre un lift, construit pe locul unei vechi fântâni, aflată acolo de aproape 700 de ani. Urmează o coborâre de 30 de metri, până la ieşirea în grădinea exterioară.

Galeria şi ascensorul au fost construite în anii ’30 ai secolului trecut. Proiectul de renovare prevede un ascensor cu pereţi din sticlă, capabil să proiecteze imagini din trecut.

„Îi zice tunelul timpului şi vor fi diferite holograme, în diferite zone”, a menționat inginerul Mihai Ponoavă.

Managerul proiectului, George Manea, a menționat că în tunel va fi prezentată toată activitatea și toată istoria castelului de la 1377 şi până în zilele noastre.

Inaugurarea va avea loc în iulie, la a 640-a aniversare de la aşezarea pietrei de temelie a fortăreţei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...