Ucraina riscă să fie exclusă din competiția Eurovision dacă nu va găsi o soluție pentru participarea Rusiei

iulia-e1490188689667-960×540

Ucraina riscă să fie exclusă de European Broadcasting Union (EBU) de la ediţiile viitoare ale Eurovision dacă nu va găsi o soluţie prin care să îi permită Rusiei să participe la competiţia de la Kiev, a declarat directorul general al asociaţiei, Ingrid Deltenre, în cadrul unui interviu acordat cotidianului elveţian Blick, scrie digi24.ro cu referire la news.ro.

Lucrăm din greu pentru a găsi o soluţie care să le permită tuturor celor 43 de concurenţi să participe la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest. Conform procedurii, dacă se descoperă că un radiodifuzor a încălcat regulile concursului, acest lucru va fi discutat în comitetul de conducere al competiţiei,  ESC Reference Group, după evenimentul care va fi transmis în direct în luna mai, urmând să fie luată o decizie, în cazul în care se impun anumite acţiuni”, a transmis EBU, la solicitarea ESC Daily.

Ingrid Deltenre se află în negocieri cu prim-ministrul ucrainean Volodîmîr Hroisman şi cu preşedintele ţării, Petro Poroşenko, pentru a găsi o „soluţie mulţumitoare”. „Acest comportament al Ucrainei este absolut inacceptabil. Regret profund că Eurovision Song Contest este abuzat pentru interese politice. Competiţia ar trebui să încânte şi să aducă împreună milioane de persoane, nu trebuie să fie folosită pentru a îi incita pe unii împotriva altora”, a spus Ingrid Deltenre în cadrul interviului acordat ziarului Blick.

Ingrid Deltenre a anunţat că dacă nu va fi găsită nicio soluţie în următoarele câteva săptămâni, Ucraina riscă excluderea temporară de la Eurovision Song Contest.

Amintim, că serviciul de Securitate al Ucrainei i-a interzis reprezentantei Federației Ruse la Eurovision 2017, Iulia Samoylova, accesul în țară timp de trei ani. Interdicția i-a fost aplicată din cauza că Iulia a evoluat pe 27 iunie 2015, la un concert care a avut loc în orașul Kerci de pe teritoriul ocupat al Crimeei, iar potrivit legislației din Ucraina, Crimeea este considerat „teritoriu ocupat temporar”, care are un „regim juridic special de trecere a frontierei”.

Din punctul nostru de vedere, decizia este cât se poate de nedreaptă. Este păcat. Şi sperăm că se vor răzgândi”, a spus Dmitri Peskov, purtător de cuvânt de la Kremlin, adăugând că decizia de a îi interzice accesul Juliei Samoilova la Eurovision devalorizează competiţia.

EBU a oferit soluţia paticipării Rusiei prin legătură video directă, variantă care a fost respinsă de Rusia.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente