Perchezițiile la Guvern și Ministerul Economiei continuă și astăzi. Au fost reținute două persoane

Guvernul RM
Foto: moldova24.md

Procurorii anticorupţie și ofițerii CNA continuă perchezițiile în clădirea Guvernului și în mai multe birouri ce aparțin Ministerului Economiei. Conform ultimelor informații, două persoane din anturajul Viceministrului Economiei, Valeriu Triboi, au fost reținute.

UPDATE: Două persoane au fost reținute în dosarul în care este vizat viceministrul Economiei. Este vorba despre unul dintre consilierii demnitarului și directorul Întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord. Acțiunile procurorilor și ale ofițerilor CNA continua.

„Este vorba despre dosarul în care este vizat viceministrul Economiei. La această oră au loc percheziții în mai multe locuri, inclusiv în clădirea Guvernului, în unele birouri ale Ministerului Economiei. Vom reveni cu detalii după finalizarea acțiunilor de urmărire penală”, a declarat ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

Amintim că, ieri, 31 martie, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat e o serie de percheziții în clădirea Guvernului Republicii Moldova și în birourile Ministerului Economiei. În urma acestora, viceministrul Economiei a fost reținut de CNA pentru 72 de ore într-un dosar în care este bănuit de abuz de putere şi prejudicierea bugetului de stat în proporţii deosebit de mari.

În 2013- 2014, Valeriu Triboi a deținut funcția de director al Agenției Proprietății Publice, instituție aflată în subordinea Ministerului Economiei. La 16 iulie 2014 a fost numit în funcția de viceministru al Economiei. Funcționarul  deţine o avere impresionantă de câteva milioane de lei, având afaceri în domeniul imobiliar și cel al construcțiilor.

Potrivit anticoruptie.md, în declarația de venit pentru 2013, acesta indică patru companii din Republica Moldova cu un capital social de circa 3,7 milioane de lei: Melanto&Co, Cvadro&Co, Cvadro Therm şi Lina Capital. Cvadro Therm are adresa juridică la sediul companiei Melanto&Co, firmă cu sediul în orașul Codru și administrată de soția viceministrului, Agnesa Triboi. Tot ea este și administratoarea Cvadro&Co, firmă a cărui adresă juridică este înregistrată în apartamentul mamei viceministrului, Sofia Triboi, care are o cotă-parte în cadrul companiei.

Valeriu Triboi este proprietarul a cinci imobile, dintre care trei apartamente, un spațiu comercial de 871 de metri pătraţi evaluat la doar 300.000 de lei şi altul de 202 metri pătraţi cu o valoare de 200.000 de lei. Triboi mai are în posesie şi peste 30 de terenuri cu o valoare de peste două milioane de lei. La capitolul bunuri mobile, oficialul indică două mașini de model BMW, cumpărate cu 700 de mii de lei în total.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente