Principală  —  Pamflet   —   Federaţia Rusă îşi schimbă denumirea.…

Federaţia Rusă îşi schimbă denumirea. Devine Moldorusia

Moldova se va uni cu Rusia. E decizia declarată a preşedintelui Dodon în cadrul ultimei sale conferinţe de presă. Uşor de spus, dar mai greu de realizat, deşi nimic nu e imposibil, atunci când Dodon poate. Mai ales că unirea se va face cu gura, iar el are capacităţi bucale speciale.

Mai întâi va trebui ca cetăţenii ruşi să aibă nevoie de această unire. Da, e greu. Hotar comun nu există, rădăcini etnice comune – pe unde şi unde câte una, dar unirea e necesară!

Mai întâi se va face un Referendum în Federaţia Rusă, ca să consulte poporul cu privire la dorinţa cetăţenilor de a se uni. Buletinul de vot va fi sub forma unei sticle de vin de Moldova cu o etichetă pe care va fi scris simplu, pe înţelesul tuturor: „Vrei sau nu vrei să te uneşti?”. Cine va răspunde negativ, nu va primi sticla. Pentru succesul referendumului din Rusia se pregătesc intens câteva fabrici de vinuri din anturajul lui Igor Dodon, care introduc o nouă aromă vinică „Запах боярышника”, astfel încât vinul nostru să fie mai familiar consumatorilor ruşi.

În timp ce referendumul din Rusia cu privire la unirea cu R. Moldova e aproape garantat, cel de la Chişinău s-ar putea lăsa cu probleme. Există variante şi pentru populaţia de aici. Pregătirile sunt în toi. După modelul anului 1992, câte o armată a 14-a rusă va fi dislocată în fiecare centru raional, cu unităţi militare de serviciu lângă fiecare secţie de votare. Oamenii vor fi scoşi la referendum cu tancul, cine va refuza – trenurile marfare vor fi pregătite, şi nemulţumiţii şi înfierbântaţii, inclusiv românii din R. Moldova, vor fi duşi direct în Siberia să se răcorească, să mai construiască nişte sate pro-europene prin taiga.

Aşa planificate lucrurile, unirea Moldovei cu Federaţia Rusă e foarte probabilă. Singurul aspect incomod este unirea fizică, de vreme ce R. Moldova nu are şi nu a avut şi parcă nu poate avea hotar geografic comun cu Rusia. Teoretic, şi asta e rezolvabil. La moment, Putin a dat ordin să fie săpat un tunel subteran pentru unire şi comunicare directă. Tunelul va fi secret, cu o capacitate limitată, intrarea fiind permisă doar în baza unor legitimaţii speciale. Din partea Moldovei de legitimaţii se ocupă PSRM, care eliberează, în baza simpatiilor politice, legitimaţii cu stea roşie. Prin acest tunel Dodon îi va duce lui Putin în fiecare săptămână o desagă cu sticle de vin de cel bun, care lungeşte viaţa.

Uniforma de serviciu în tunel va fi halatul alb, cu stema de neon moldo-rusă, ca să se vadă bine pe întuneric.
Dar proiectul ar putea fi compromis de Frontera Resources, care tocmai acum s-a apucat să sape tunele prin toată Moldova. Datele serviciilor secrete arată că Frontera Resources nu caută petrol, ci sapă tunele să unească Moldova cu SUA.

Noua capitală a noului stat imaginar Moldorusia va fi la Sadova, la tabăra de odihnă a lui Dodon. De acolo preşedintele va transmite la televiziunile moldo-ruse emisiuni despre fericirea de a trăi în Moldorusia. Acum se pregătesc mesajele propagandistice, o listă de scribi pregătiţi de KGB fac vânt din peniţe. Contra unui salariu decent ei trebuie să convingă cetăţenii de 3 lucruri:

În Uniunea Europeană oamenii trăiesc cu 10 ani mai mult şi de 10 ori mai calitativ ca în Rusia, dar oricum trebuie de unit cu Rusia. Uniunea Europeană şi România au hotar direct cu R. Moldova, iar Rusia nu are hotar direct, dar totuna trebuie de unit cu Rusia. Uniunea Europeană ne oferă ajutor pentru combaterea corupţiei şi a sărăciei, iar Federaţia Rusă ţine ilegal armata pe teritoriul R.Moldova, de aceea trebuie de unit cu statul abuzator.

Marian Şura-Mura

! Acest text este un pamflet şi trebuie citit ca atare

Pam­fle­tul este o scri­e­re jur­na­lis­ti­că, care vizea­ză sen­zațio­na­lul prin exploa­ta­rea rea­li­tă­ții ime­di­a­te. El își pro­pu­ne să infor­meze, să for­meze dar și să amu­ze publi­cul, capa­bil „să gus­te” din tră­să­tu­ri­le meni­te să-l defi­neas­că drept spe­cie lite­ra­ră: sati­ra, paro­dia, iro­nia și umo­rul.