Procurorilor şi ofiţerilor CNA le-a fost restricționat accesul în sediul Guvernului. A fost inițiat un proces penal

646×404
Foto: adevarul.ro

Procurorii anticorupție anunță că au inițiat un proces penal pe numele angajaților SPPS care au încercat să restricționeze accesul procurorilor și ofițerilor CNA în sediul Guvernului, respectiv al Ministerului Economiei, în ziua de 31 martie, în timpul unor operațiuni.

Potrivit unui comunicat oficial, în zilele următoare, ofițerii SPPS vor fi audiați de procurori, întrucât încercarea ofițerilor SPPS de a împiedica accesul ofițerilor anticorupție în clădire ar fi putut duce la împiedicarea operațiunii.

Reamintim că în urma perchezițiilor efectuate la sediul Ministerului Economiei, Viceministrul Valeriu Triboi, a fost reţinut de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie într-un dosar în care este bănuit de abuz de putere şi prejudicierea bugetului de stat în proporţii deosebit de mari. Potrivit unui comunicat de presă oficial, demnitarul va rămâne în custodia CNA pentru 72 de ore.

În comunicat se menționează că, în fapt, procurorii au stabilit că bănuitul, abuzând de funcţia sa, prin intermediul unor terţe persoane, ar fi cumpărat de la SA Moldtelecom, fondator al căruia este Ministerul Economiei, un imobil în valoare de aproape 1 000 000 de lei, iar ulterior a dat clădirea în locaţiune, pe o perioadă de 10 ani, întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord. În continuarea intenţiilor sale, prin abuz de putere, bănuitul ar fi dat indicaţii unor factori de decizie ai întreprinderii să repare imobilul, dat în locaţiune, din contul acesteia. Potrivit documentelor administrate de anchetatori, pentru reparaţia clădirii au fost alocate 4 000 000 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente