Elevilor din Moldova care vor lua 10 pe linie la BAC li se va acorda automat cetățenia română

vot1
Foto: ActiveNews

Camera Deputaţilor din România a decis, vineri 31 martie, ca elevii din Republica Moldova care vor lua 10 pe linie la examenele de bacalaureat din 2017 vor primi automat cetățenia română.

Iniţiatorul proiectului, deputatul PMP Constantin Codreanu, a spus că „Trăind în Republica Moldova, mereu am vrut să ajut tinerii cu potențial, iar prin decizia de astăzi din Camera Deputaților, pot spune că le-am oferit tinerilor o motivație în plus”.

Contactată de către echipa #diez, ministra Educației din Republica Moldova, Corina Fusu, aceasta a declarat: „Uniți pentru unire, decizia din România vine ca să creeze poduri între tinerii talentați din Republica Moldova, și țara-mamă – România. Numai unirea.” De asemenea Corina Fusu a spus că această motivație este mai bună decât orice cameră de luat vederi instalată la BAC.

Igor Dodon, la scurt timp, după ce decizia a fost luată a scris pe pagina sa de Facebook: „Aceasta este un argument în plus, de ce examenele de Bacalaureat trebuiesc anulate. Acestea nu mai sunt niște teste de cunoștințe, ci un instrument periculos în mâinile celor care vor să ne dezbine țara. Voi face tot posibilul ca nimeni din elevi să nu obțină note maxime în cadrul sesiunii examenelor din 2017”.

Proiectul de Lege privind acordarea cetățeniei tinerilor din Republica Moldova care iau 10 pe linie la BAC a fost aprobat cu 262 de voturi „pentru”, un vot împotrivă şi patru abţineri.

Proiectul de lege îl puteți găsi pe pagina Ministerului Justiției din România.

Această știre este o glumă de 1 aprilie și trebuie tratată ca atare

Taguri: #1 aprilie
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente