Actualitate

UE nu este împotriva schimbării sistemului electoral în Moldova

Comisarul Hahn a precizat că modificarea sistemului electoral a fost unul din subiectele discutate cu premierul Filip, convenindu-se că acest proces trebuie să fie unul transparent și să se țină cont de un consens larg. ”Am discutat despre sistemul electoral şi s-a convenit că orice modificare a acestui element cheie se va face pe un consens amplu, între forţele politice, între partide şi ca urmare a consultărilor generale cu societatea civilă şi în conformitate cu recomandările partenerilor internaţionali relevanţi, în particular Comisia de la Veneția”, a punctat Johannes Hahn.

Un alt subiect a ținut de sectorul mass-media, Hahn menționând că sunt necesare reforme importante în acest domeniu. ”Am discutat şi despre sectorul media, unde este nevoie de o reformă fundamentală a Codului audiovizualului”.

Amintim că un proiect de modificare a sistemului electoral prin introducerea votului uninominal a fost înregistrat în Parlament. Vineri au început ample consultări cu societatea, la care au participat peste 100 de reprezentanți ai mediului politic, experți, reprezentanți ai societății civile. Proiectul a fost deja trimis pentru expertizare la Comisiei de la Veneția.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *