Bardar lansează sticla de 1.200.000 $ – premieră pentru Moldova

Diez 960×480

Pentru a ajunge cel mai prețios divin Moldova și unul dintre cele mai scumpe din lume, băutura a fost învechită timp de 80 de ani în butoi de stejar francez care a fost mai întâi foarte bine uscat, pe parcursul a 9 ani.

Sticla în care este îmbuteliat divinul, a fost confecționată în Arabia Saudită, este placată cu aur galben de 24 karate, acoperită cu un diamant de 5,3 karate, doar piatra prețioasă fiind evaluată la aproximativ 800.000 de dolari.

Capodopera este confecționată la comanda șeicului arab نكتة أبريل (în traducere: Nuktat `Abril), unul dintre cei mai influenți oameni din Dubai. Sticla de divin face parte din colecția Bardar de 80 de ani, produsă în ediție limitată de 400 de sticle. Acest divin a fost pus la păstrare în butoaie de stejar chiar de către fondatorul Vinăriei Bardar, germanul Muller, în 1937. Decorată cu aur și diamante, prima sticlă din colecție cântărește în jur de 7 kilograme. Conținutul final de alcool este de 41 %.

La designul acestei opere de artă au lucrat bijutieri din Arabia Saudită, angajați la Palatul Șeicului. Sticla este lansată astăzi în Dubai, conducerea Vinăriei Bardar fiind onorată să participe la ceremonie.

„Valoarea divinului de 80 de ani reprezintă o taină comercială, însă, conform estimărilor, doar sticla placată cu aur ar valora 400.000 de dolari. Fără îndoială, este o sumă fabuloasă, dar pentru noi este o mândrie să ne afirmăm printre oameni celebri și consumatori exclusiviști. ”, afirmă Mihai Duca, directorul Vinăriei Bardar.

Vedeți aici cum arată bijuteria.

Taguri: #1 aprilie
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente