Recomandări serioase de evenimente în cea mai glumeață zi din an, sâmbătă, 1 aprilie

FBGHDTU974
Foto: stocksnap.io/Allef Vinicius

Ziua de 1 aprilie ne aduce tradițional multe glume și bună dispoziție. Pe lângă acestea, este și prima zi de weekend, dar și prima zi a unei noi luni de primăvară. Pentru că merită să onorăm toate aceste ocazii, echipa #diez îți recomandă câteva evenimente interesante.

#1. Târgul tradițional de Covoare

„Târgul tradițional de Covoare” te așteaptă la Carpeta! Vino în perioada 1-2 aprilie pe Calea Ieșilor 10 și găsești reduceri la covoare, mochete și traverse. Covoare din lâna și sintetice, covoare clasice și moderne, covoare cu model sau uni, pe toate, organizatorii le-au ales cu mare grijă de la producători de încredere. Evenimentul începe la ora 10:00. Detalii puteți găsi aici.

 

#2. Aspire – Make a difference

Aspire este o organizaţie non-profit, fondată acum 7 ani de studenți români din Ivy League, ce îşi propune să descopere, dezvolte şi să conecteze tineri lideri atât printr-o serie de programe de leadership şi antreprenoriat, cât şi prin întreţinerea unei comunităţi active care să le ofere sprijin în demersul lor de creştere şi perfecţionare.

Programele Aspire conţin cursuri cu profesori de la universități de renume precum Harvard, Stanford și Wharton şi cu profesionişti de succes pentru a inspira şi motiva studenţi, elevi de liceu şi tineri profesionişti și pentru a-i ajuta să se dezvolte atât pe plan personal, cât şi profesional, atingându-și astfel adevăratul potenţial.

Pentru prima oară, organizatorii oferă o incursiune în lumea Aspire, oamenilor din afara programului, la Chișinău. În cadrul evenimentului, mai mulți invitați vor vorbi pe tema: „Making a Difference”.

Poți participa dacă ești un tânăr talentat și pasionat de leadership, business și antreprenoriat și dorești să „make a difference”. Înscrie-te AICI. Intrarea este liberă. Evenimentul are loc la iHUB de la ora 10:00. Urmărește-l și pe Facebook.

#3. Hall Of Future Students

HOFS este un seminar organizat de către voluntarii Consiliului Național al Tinerilor din Moldova, destinat liceenilor care se orientează spre studii universitare după absolvirea ciclului liceal. În cadrul seminarului tinerii vor participa la o serie de sesiuni informative, training-uri și workshop-uri, axate pe cunoașterea vieții de student atât în țară, cât și peste hotare, programe de studii, metode de a eficientiza gestionarea banilor și a timpului, mijloace prin care se poate depăși stresul cauzat de studii și examene, precum și multe alte activități interactive.

Sesiunile vor fi conduse în limba română, de persoane specializate în domeniu, care au pregătit o serie de activități, materiale și informații relevante, pentru a fi expuse tinerilor.

Evenimentul va avea loc în incinta Liceului Academiei de Știință, începând cu ora 10:30. Detalii vedeți aici.

 

#4. Şezătoarea Citadină: broderie cu mărgele

Vino la o nouă întâlnire regulată a iubitorilor de broderii. La șezătoare te vei relaxa și vei exersa diferite tipuri de broderii. Pe lângă oaspeți, la eveniment va fi prezent și un specialist. La ediția de sâmbătă, 1 aprilie, participanții își vor broda haina preferată. În magazinul online biser.md, se găsesc numeroase imagini ce pot fi decupate și brodate pe haina preferată. Taxa de participare – 50 lei (Nu include broderie). Petru participare este necesar să vă înregistrați, completând acest formular. Adresa: bd. Ștefan cel Mare 64. Ora: 10:00. Urmărește evenimentul și pe Facebook.

 

#5. Campionatul Mix Debătăreală

Debate Academy Moldova vine cu un nou campionat menit să dezvolte capacitățile debatoriceşti în debaterii din comunitatea noastră: „Mix Debătăreală”. Conceptul acestui campionat este unul deosebit de precedentele, deoarece va dura o singură zi cu trei jocuri de dezbateri, iar participanții vor lupta mai mult pentru punctele proprii, decât pentru cele ale echipei întregi. Campionatul se va desfăşura în limba română, în formatul WS, maximul de debateri ce pot fi acceptați la campionat e în număr de 60. S lucrează conform lozincei „Primul venit – primul servit”.
Campionatul va avea loc pe 1 aprilie la Liceul Teoretic „Orizont”, Ciocana. Taxa de participare e de 70 de lei, care va acoperi mâncarea, logistica şi premiile. Accesați aici formularul de participare.

#6. Acțiune de salubrizare în Parcul Zaikin

Dragi prieteni, sâmbătă, 1 aprilie, cu începere de la ora 10:30, Asociaţia „Oberliht” organizează o acţiune de salubrizare a parcului Zaikin (situat la intersecția străzilor Sf. Andrei și Iv. Zaikin). Dacă vă alăturați evenimentului,
organizatorii vă roagă să veniți îmbrăcați în haine de lucru. Instrumentele și materialele necesare vor fi furnizate de Asociația Oberliht, cu suportul comunităţii din jurul parcului.

În cadrul evenimentului veți discuta despre acțiunile pe care A.O. Oberliht urmează să le desfășoare pe durata acestui an în parcul Zaikin (drum, gunoi, cișmea, comunitate).

Toți participanții la acțiunea de salubrizare vor avea parte de bună dispoziție, ceai/cafea și sandvișuri din partea organizatorilor. Evenimentul începe la ora 10:30. Urmăriți detaliile pe Facebook.

 

#7. Ziua Internațională a Păsărilor 2017

Sâmbătă, pe data de 1 aprilie 2017, Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii vă invită să sărbătoriți împreună Ziua Internațională a Păsărilor! Participând la eveniment, veți cunoaște mai bine păsările, le veți studia modul de viață, și veți înțelege necesitatea protecţiei lor.

Toți iubitorii de păsări sunt așteptați la o tură de observații în Parcul Valea Morilor din Capitală, sâmbătă, pe data de 1 aprilie 2017, la ora 10:00.

La fel ca și anul trecut, întâlnirea va avea loc la baza scărilor principale, iar de acolo veți face plimbări pe teritoriul parcului pentru a vedea împreună cât mai multe specii de păsări și pentru a pune întrebări organizatorilor. La dispoziție vă vor fi puse lunete, binocluri, ghiduri de identificare a păsărilor. Urmăriți evenimentul și pe Facebook.

 

#8. Free Book Club with Will Dickson

ALC Buiucani vă invită la Clubul de Carte cu Will Dickson, cronicar și scriitor din New York. Sâmbata, 1 aprilie, începând cu ora 12:00, veți lectura Orientation de Daniel Orozco. Citiți istorioara și veniți la ALC Buiucani pentru a discuta la subiect cu Will Dickson, vorbitor nativ american! Pentru a citi textul, accesați: https://goo.gl/evaDz9
Adresa noastră: str. Ion Creanga 16/2. Evenimentul poate fi urmărit și pe Facebook.

 

#9. Deschiderea sezonului Moto 2017

Cluburile Eagles MCC, MMC, Padonki Maldova, Motorlife MCC, Кентавры Молдова, Рожденные в СССР, Dacii Liberi RC împreună cu Comunitatea de Motocicliști Liberi Biker.MD, cu sprijinul Primăriei municipiului Chișinău și al Inspectoratului Național de Patrulare al Republicii Moldova deschide sezonul Moto 2017.

Evenimentul va cuprinde 0 întâlnire cu prietenii vechi, o paradă grandioasă pe străzile Chișinăului, serviciu divin în piața Catedralei Mitropolitane, campania anuală „Atenție, motociclist!”.

Seara toți participanții la deschidere sunt asteptați la un concert live AC/DC (Tribute Band), cu o mare de bere, concursuri și distracție în clubul Draft Arena Botanica (intrare libera). Evenimentul începe la ora 11:00. Startul se va da în Piața Marii Adunări Naționale. Urmăriți aici detaliile.

 

#10. UITe Mafia Club: CXI (Sherlock Holmes Edition)

Începând cu ora 17:00, la Orange Monin Wi-Fi Cafe, se joacă mafia. Mafia este un joc social prin intermediul căruia îți dezvolți capacitățile analitice și controlul propriilor emoții. Se va juca după reguli profesioniste, dar ne va fi luată în calcul și lipsa de experiență a persoanelor care nu au mai jucat. Află detalii pe Facebook.

 

#11. Ziua Umorului la TEI

De ziua Internațională a umorului, Teatrul Național Eugene Ionesco vă invită la comedia „Arta convieţuirii”, care vă va face să ieșiți din rutina cotidiană și să lasați toate problemele la o parte. Toți doritorii se vor delecta înaintea spectacolului cu șampanie din partea casei Teatrului, care a pregătit și multe alte surprize pentru spectatorii săi. Subiectul central a spectacolului este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, ai căror băiat l-a lăsat fără dinţii din faţă pe Bruno Vallon. Spectacolul începe la ora 06:30. Detalii despre bilete aflați aici.

 

#12. Anime Screening Night

La iHUB poți merge să cunoști comunitatea iubitorilor de animații. Gustările și băuturile sunt din partea casei. Evenimentul începe la ora 19:00. Mai multe detalii află aici.

 

#13. Electro Sun Techno House Party, 1 aprilie

La Spălătorie tonul lunii aprilie se dă pe muzică bună și distracție nelimitată. Vino de la ora 22:00 și rămâi să te distrezi până în zori alături de prietenii tăi. Urmărește evenimentul și pe Facebook.

 

#14. Turn Off The Light

Luminile se sting la Kiras de 1 aprilie și în locul lor se așterne distracția. Un eveniment pentru cei care vor să simtă prima zi din luna aprilie pe ritmuri de muzică bună. Evenimentul începe la ora 22:00. Intrarea: 30 de lei. Aflați detalii despre acest eveniment pe pagina sa de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente