Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Filip a promis şefei diplomaţiei…

Filip a promis şefei diplomaţiei europene că Guvernul „va ține cont de recomandările UE”

gov.md

Premierul Pavel Filip și Federica Mogherini, Înalta Reprezentantă a Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate şi vicepreședinta Comisiei Europene, au semnat un Acord între Uniunea Europeană și R. Moldova privind procedurile de securitate pentru schimbul şi protecţia informaţiilor clasificate, care, potrivit Guvernului, va contribui la consolidarea cooperării bilaterale în domeniul protecţiei informaţiilor clasificate.

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu şefa diplomaţiei europene în cadrul vizitei sale la Bruxelles. Cei doi, susține Guvernul într-un comunicat de presă, au discutat despre progresele R. Moldova în contextul Consiliului de Asociere.

Pavel Filip și Federica Mogherini au trecut în revistă evoluţiile interne din Republica Moldova, inclusiv principalele realizări obţinute în implementarea Agendei de Asociere 2014-2016 și au făcut un schimb de păreri privind dezvoltarea cooperării în cadrul Parteneriatului Estic.

„Prim-ministrul a accentuat determinarea fermă a Guvernului de la Chișinău pentru implementarea reformelor agreate cu Fondul Monetar Internațional și Uniunea Europeană, menţionând ca prioritate reforma administraţiei publice și a sistemului de pensii”, scrie Guvernul.

„Evaluările, atât pozitive, cât şi critice sunt utile în promovarea corectă a reformelor pe plan intern şi ne ajută să ne perfecţionăm. Vom ţine cont de recomandările venite din partea UE, atât cele constate în recentul Raport, cât şi cele identificate în procesul de negociere a Agendei de Asociere”, a spus Pavel Filip.