Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Oaspeți de vineri seara la…

Oaspeți de vineri seara la Guvern! Au loc percheziții

În aceste momente au loc percheziții la Guvern.  În jurul orei 16:00 ofițerii Centurlui Național Anticorupție (CNA) au descins în clădirea Guvernului pentru a efectua percheziții în mai multe cabinete, scrie realitatea.md, care transmite imagini live de la Guvern.

Contactat de ZdG, Bogdan Zumbreanu, șeful direc­ți­ei de cer­ce­tă­ri pena­le din cadrul Cen­tru­lui Națio­nal Anti­co­rup­ție a declarat că nu deține mandat de a face declarații referitor la perchezițiile care au loc. Șeful Procuraturii Anticorupție nu a răspuns la telefon pentru a oferi detalii.  Apelat repetat, nici purtătorul de cuvânt al CNA nu a răspuns la telefon.

Pe pagina sa de Facebook, Angela Starinschi, purtătoarea de cuvânt a CNA scrie că „procurorii anticoruptie și ofițerii CNA efectuează perchezitii la Ministerul Economiei, în mai multe birouri, dar și la alte adrese”, iar operațiunea vizează un caz de corupție”.

La începutul acestei săptămâni, liderul PDM, Vlad Plahotniuc a declarat că miniștrii, deputații și directorii agențiilor de stat vor fi verificați dacă își îndeplinesc eficient sau nu obligațiile funcției.

„Cine din colegii noștri, propuși în funcție, nu-și va putea demonstra eficiența în fața oamenilor, sigur că va pleca din funcție și va fi înlocuită de altă persoană care va face față obiectivelor. Funcțiile de conducere nu sunt pentru PR, pentru business, nici pentru alte lucruri, ele sunt pentru eficientizarea instituțiilor”, a declarat Plahotniuc într-o conferință de presă la 28 martie.