Fostul angajat MAI, care a încercat să transmită o mită de 500 mii lei, trimis în judecată!

Procuratura Anticorupţie a anunţat vineri, 31 martie, că a finalizat urmărirea penală şi a trimis în judecată cauza penală de învinuire a fostului angajat al Ministerului Afacerilor Intern, care a încercat să transmită conducerii ministerului o mită de 500 mii de lei.

Procurorii îî acuză de coruperea activă a unei persoane cu funcţie de demnitate publică, săvîrşită în proporţii deosebit de mari.

Amintim că, inculpatul, în vârstă de 54 de ani, a fost reţinut acum două săptămâni în urma unei operaţiuni realizate de Procuratura Anticorupţie în comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate.

Potrivit probatoriului acumulat, în cursul lunii ianuarie, inculpatul ar fi intervenit, prin intermediul unui mijlocitor, de a transmite conducerii MAI suma de 500 mii de lei în scopul emiterii unui ordin cu privire la acordarea certificatelor de donaţie a armelor pentru 6 cetăţeni ai Ucrainei.

În baza certificatelor acordate de către MAI din Republica Moldova cetăţenii ucraineni îşi puteau înregistra legal armele în Ucraina.

Inculpatul a fost reţinut imediat după transmiterea celei de-a doua tranşe de bani, iar dacă va fi recunoscut culpabil, el riscă până la 12 ani închisoare, cu amendă în mărime de pînă la 8000 unităţi convenţionale.

Inculpatul şi-a recunoscut vina şi a pledat pentru încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.