PCRM boicotează dezbaterile privind modificarea sistemului electoral: O farsă organizată de putere

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova boicotează dezbaterile publice privind modificarea sistemului de alegere a deputaților în Legislativ, care au loc astăzi în sala de ședințe plenare a Parlamentului. Potrivit PCRM este vorba de o farsă organizată de putere „exclusiv pentru crearea opiniei privind dezbaterea largă a acestei inițiative dubioase” și „crearea iluziei consensului social-politic în această privință” în fața partenerilor externi, în primul rând a Comisiei de la Veneția.

Unul dintre argumente, potrivit intențiile puterii de „a arunca praf în ochi” este, potrivit PCRM și alegerea clădirii – sala de ședințe plenare a Parlamentului – pentru „oferirea adunării date a unei greutăți politico-juridice”.

„Este de remarcat că printre participanții la eveniment, pe lângă reprezentanții majorității parlamentare, precum și a reprezentanților societății civile, mulți dintre care se consideră susținători și activiști ai Partidului Democrat, din reprezentanții partidelor politice participă doar Vitalia Pavlicenco (Partidul Național Liberal), precum și Vladimir Țurcan, reprezentantul fracțiunii Partidului Socialiștilor. Participarea socialiștilor la un eveniment dubios, judecând după toate, indică asupra coordonării acțiunilor Partidului Democrat și a Partidului Socialiștilor, precum și pregătirea formațiunii politice de a susține în anumite condiții ideea modificării legislației electorale”, se arată într-un comunicat al PCRM.

La începutul evenimentului, toți participanții au primit poziția argumentată a PCRM împotriva modificării date, dată publicității de formațiune încă la 23 martie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...