Peste un milion de țigarete de contrabandă, reținute de vameșii de la Giurgiulești// FOTO/VIDEO

Un cetățean al Ucrainei a fost reținut pe un termen de 72 de ore, după ce vameșii au depistat în autovehiculul condus de către acesta, peste un milion de țigarete de contrabandă.

Tentativa de contrabandă a fost stopată de vameși la ieșirea din țară prin punctul de trecere Giurgiulești-Galați.

Vameşii moldoveni au verificat informațiile parvenite în mod operativ de la colegii din punctul de trecere Giurgiulești-Reni, cărora le-au apărut suspiciuni referitor la conținutul tuburilor de grafit din remorca tractată.

Potrivit datelor indicate în actele de însoțire, suspectul transporta consumabile pentru sudare (electrozi) din Ucraina în Bulgaria, iar Republica Moldova era utilizată ca țară de tranzit.

În consecință, vameșii au solicitat asistența patrupedului de serviciu care a semnalat prezența unor obiecte suspecte. Unitatea a fost supusă verificărilor suplimentare prin utilizarea echipamentului de scanare, fiind astfel relevate divergențe de densitate a conținuturilor tuburilor din grafit utilizate pentru transportarea electrozilor.

În continuare, în cadrul controlului fizic, vameșii au descoperit 1 071 960 de țigarete mărcile ”Marlboro” și ”Bond”, cu timbre de acciz ale Ucrainei.

Potrivit estimărilor, în spațiul comunitar valoarea produselor de tutungerie reținute se cifrează la peste 200 mii euro.

Cercetările sunt continuate de către subdiviziunile specializate ale Vămii în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în infracțiunea de contrabandă. Pe cazul dat a fost inițiat un dosar penal, care prevede pedeapsă sub formă de privațiune de libertate pe un termen de la 3 la 10 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.