Drama unei fetițe de nici un an. Riscă să ajungă la orfelinat după ce mama a lăsat-o și a dispărut

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autoritățile din Șoldănești trebuie să hotărască soarta unei copile de un an, care, se pare, a fost abandonată de mamă. Femeia a lăsat micuța la un vecin și a plecat. Bărbatul a așteptat-o cât a putut iar când a văzut că femeia nu are de gând să se întoarcă, a chemat poliția.

Așa se face că de mai bine de o lună, femeia nu s-a mai întors după fetiță. Vecinul care s-a pomenit cu un copil peste noapte a chemat și medicii iar aceștia au stabilit că fetița este neîngrijită, iar starea de sănătate este precară. Asistenta medicală a hrănit copilul și l-a îmbrăcat. Asistenții sociali au pornit în căutarea părinților. Nu au avut noroc. Tatăl copilului nu este înregistrat în acte. Polițiștii nu au avut decât să plaseze temporar fetița în familia bunicilor. Nu se știe pentru cât timp, însă. Copila ar putea ajunge la orfelinat, spun organele abilitate.

Mama ar fi fost preîntâmpinată de mai multe ori să își îngrijească fetița. Și asta pentru că tânăra obișnuia să-și lase copilul și să plece. Specialiștii de la Drepturile Copilului spun că, de această dată, situația a degenerat iar femeia poate fi decăzută din drepturi, scrie impulstv.com.

Jurnaliștii de la Impuls TV au găsit-o pe mamă iar aceasta le-a spus că nu avea de gând să-și abandoneze fetița.

Dacă ajunge să înțeleagă fapta pe care a comis-o și decide să-și schimbe viața pentru copilul ei, femeia va beneficia de sprijinul statului în acest sens, inclusiv de consiliere psihologică.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...