La Parlament a început dezbaterea cu reprezentanții societății civile pe subiectul reformei electorale

Peste 100 de organizații, inclusiv ONG-uri din diferite domenii, organizații ale minorităților etnice, reprezentanți ai puterii locale, partide parlamentare și extraparlamentare, experți si reprezentanți ai mediului academic, dar și prezentanții unor organizații internaționale cu sediul la Chișinău, discută în aceste momente la Parlament reforma sistemului electoral și inițiativa privind trecerea la sistemul uninominal.

Dezbaterea are lor în sala de ședințe a Parlamentului.  

În debut, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a subliniat că aceasta este prima ședință de dezbatere și va fi mai mult generală, după care, chiar de săptămâna viitoare, vor avea loc alte ședinței de dezbateri, pe subiecte mai înguste.

“Suntem bucurăoși că putem discuta și cu reprezentanții autorităților locale, care pot vorbi în numele unor primari din regiunile țării. La dezbateri au venit astăzi reprezentanții NDI, Credo, Promo-LEX, ADEPT, Fundația Est-Europeană, IDIS-Viitorul, Platforma pentru Egalitate de gen, Alianța Studenților din Moldova și mulți alți reprezentanți ai societății civile, inclusiv unii reprezentanți ai diasporei, cunoscuți cu genericul “avocați ai diasporei”. Sunt și reprezentanți ai partidelor extraparlamentare”, a menționat Candu.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.