Președintele Adunării Populare a Găgăuziei despre inițiativa de schimbare a sistemului electoral

gagauzia

Președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Vladimir Cîssa, consideră că inițiativa privind schimbarea sistemului electoral din proporțional în uninominal este o necesitate a timpurilor actuale, dar și o exprimare a voinței politice a majorității alegătorilor din R. Moldova și Găgăuzia.

El reamintește că din momentul formării Autonomiei Găgăuze, Adunarea Populară a autonomiei a venit de mai multe ori cu inițiative legislative de a oferi Găgăuziei cotă proporțională în Parlament.

„Presupun că odată cu trecerea la sistemul uninominal al alegerilor deputaților din următorul Parlament, Găgăuzia va avea posibilitatea să exprime voința majorătății populații a regiunii și să contribuie la înlăturarea neînțelegerilor și confuziilor care sunt astăzi în această sferă”, a declarat Vladimir Cîssa, citat de pagina oficială a Adunării Populare a Găgăuziei.

În acest context, sursa consideră că trecerea la votul uninominal este singura modalitate pentru Găgăuzia de a obține o reprezentare demnă în Parlamentul de la Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente