KIA concretizează: Iată în cât timp accelerează de la 0-100 km/h noul Stinger

Compania KIA a prezentat la Salonul Auto de la Seul deschis ieri noul şi cel mai dinamic model al său – fastback-ul Stinger. Tot acolo KIA a dezvăluit că timpul de acceleraţie a modelului cu cel mai puternic propulsor nu este de 5.1 secunde cum s-a anunţat anterior, ci 4.9 secunde.

Amintim că premiera mondială a lui KIA Stinger a avut loc în ianuarie la Salonul Auto de la Detroit, după care am văzut-o şi la Palexpo, în Geneva. Atunci s-a anunţat că modelul poate accelera până la 100 km/h în puţin peste 5 secunde.

Vezi şi: GENEVA 2017: Reportaj video de la standul KIA

Acum însă ştim că automobilul poate face sprintul 0-100 km/h mai repede. Pentru o comparaţie, un Mercedes-AMG C43 sau Mercedes-AMG E43 poate accelera până la 100 de km/h în 4.7 şi 4.6 secunde respectiv.

Amintim că versiunea de top a modelului are sub capotă un motor twin-turbo cu şase cilindri şi un volum de 3.3 litri, care produce 370 de CP şi este cuplat la o transmisie automată cu opt trepte.

În gama de motoare mai există şi un agregat cu patru cilindri turbo de 2.0 litri (255 CP), dar şi un diesel de 2.2 litri cu 200 de CP. Maşina cu ultimul motor poate accelera până la 100 de km/h în 8.5 secunde. Viteza maximă ajunge la 225 km/h.

La standul KIA de la Salonul Auto de la Seul a fost demonstrat un exemplar Stinger într-o culoare galbenă deschisă. Aceasta se combină de minune cu grila radiatorului, gurile de aerisire şi corpurile oglinzilor retrovizoare care sunt făcute din fibră de carbon.

Cel mai probabil aceste dotări exclusive vor fi opţionale sau se vor oferi în cele mai scumpe configuraţii ale noului Stinger.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/