Recomandări: Cum să vă echipați corect atunci când plănuiți o excursie în aer liber

LLR3CD17ZV
Foto: stocksnap.io/Ashim D’Silva

În zilele de primăvară suntem tentați să ieșim la plimbări sau excursii în aer liber, iar vremea de la început de sezon poate fi adesea schimbătoare. Echipa Societății pentru protecția păsărilor și naturii ne oferă o serie de recomandări dacă dorim să ne aventurăm în călătorii în natură.

# Nu supraestimați căldura de afară. Este necesar să îmbrăcați o pereche de pantaloni buni, groși, în care aveți încredere, pe care i-ați purtat chiar și iarna.

# Este indicat să vă îmbrăcați în straturi: tricou, bluză, pulover, vestă, hanorac. Astfel, dacă vă încălziți, puteți da o bluză jos, sau mai puteți pune ceva pe voi în caz că se face frig. Este necesar să aveți un maiou sau un tricou bun, de bumbac, direct pe piele (abia după aia îmbrăcați hainele mai groase).

# Este bine să aveți o haină groasă, impermeabilă și rezistentă la vânt. Ideal e să aibă glugă.

# Chiar dacă e primăvară, luați cu voi o căciulă pentru orice eventualitate. Mănușile de asemenea pot fi de ajutor uneori.

# Important: nu e necesar ca hainele pe care le purtați să fie noi, într-o stare impecabilă, proaspăt scoase din dulap. Nu mizați pe bluze frumoase sau pe haine de oraș. Optați pentru haine simple, chiar dacă nu sunt călcate sau vi se pare că nu arătați bine în ele. Important e să vă fie comod și să nu vă bată vântul.

# Nu uitați că la picioare trebuie să vă fie cald: o pereche de șosete bune contează foarte mult. Puteți lua și două, în caz că vă udați la picioare.

# Dacă aveți bocanci, purtați-i cu încredere. În general, optați pentru o încălțăminte de teren bună, comodă, impermeabilă. Nu recomandăm teniși sau converși: nu prea sunt rezistenți. Uitați de balerini, pantofi decupați, încălțăminte cu toc. Nu sunt indicați pentru ieșiri în natură.

# Optați pentru un rucsac comod în spate. După o plimbare mai lungă un rucsac prea greu poate să vă incomodeze sau să vă provoace chiar dureri.

# Vă sfătuim să luați tartine, gustări, biscuiți, alune, ciocolate în caz că vi se face foame. Puteți lua un termos în care ați pus ceai cald.

# Este bine să aveți la voi și o pereche de ochelari de soare, în caz că e prea însorit.

Articolul integral îl găsiți pe site-ul SPPN.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente