Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.03.2017

Belgia susține țara noastră în promovarea reformelor

Belgia susține țara noastră în promovarea reformelor

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, şi Preşedintele Senatului belgian, doamna Christine Defraigne, au avut astăzi o întrevedere bilaterală, în contextul vizitei de lucru a Premierului în Regatul Belgiei. Discuțiile s-au axat pe consolidarea dialogului politic și a relațiilor de parteneriat dintre cele două state.
 
Prim-ministrul Filip a apreciat drept foarte valoroasă susținerea și expertiza belgiană oferită țării noastre în domeniile afacerilor interne, justiției, diplomației economice. Șeful Executivului a reiterat angajamentul Guvernului pentru implementarea agendei de reforme conform Acordului de Asociere UE-RM și orientarea spre fortificarea sectorului bancar şi combaterea corupţiei. ”Reacția inițială la reforme nu este imediat pozitivă, dar impactul pozitiv al acestora se va resimți în timp, schimbând în bine viața cetățenilor Republicii Moldova”, a spus Premierul.
 
O atenție aparte în cadrul discuției a fost atrasă sectorului justiției. Șeful Guvernului a menționat că în această direcție au fost făcuți deja pași importanți prin aprobarea legilor cu privire la  procuratură și cu privire la integritate, care urmează a fi puse în aplicare.
 
”Avem nevoie de cât mai mulți prieteni care să ne ajute în drumul european, care este proiectul nostru de țară. În Parlamentul Reublicii Moldova avem un grup de prietenie moldo-belgian, format din 27 de deputați. Vrem să folosim toate platformele și instrumentele posibile pentru a beneficia de suportul și expertiza belgiană”, a subliniat Pavel Filip.
 
La rândul său, Preşedintele Senatului Belgiei, Christine Defraigne, a reiterat sprijinul ţării sale pentru parcursul european al Republicii Moldova, menționând că reformele inițiate de Executiv pentru modernizarea țării și consolidarea instituțiilor de drept vor fi susținute și în continuare, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus