Igor Dodon s-a întâlnit cu liderul regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Republicii Moldova și liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski au discutat la pensiunea prezidențială de la Holercani. Întrevederea a durat mai bine de trei ore iar în rezultat, Krasnoselki a numit discuția una „pozitivă” și și-a exprimat speranța că dialogul în acest format va continua.

În timpul întrevederii, Dodon și Krasnoselski au vorbit despre planurile Moldovei de a instala, în comun cu autoritățile ucrainești, un post de control la așa-numita graniță cu Transnsitria, la punctul de trecere Cuciurgan. Oficialul separatist a explicat riscurile care vor fi iminente la implimentarea unui astfel de proiect, scrie novostipmr.com.

„Ne-am exprimat îngrijorările în ceea ce privește economia Transnistriei. Este vorba despre sectorul financiar. Există riscul de scădere a locurilor de muncă”, a constatat Vadim Krasnoselski.

La rândul său, Igor Dodon a spus:

„Înelegem această preocupare. Consilierii mei vor analiza toate riscurile. Vom face tot posibilul ca să nu fie pierderi în bugetul Transnistriei. Sper că în curând specialiștii vor lucra asupra acestor probleme”

Dodon a mai spus că a constituit o platformă unică la nivel de Parlament, Președinție și Guvern pentru a elabora un plan concret de rezolvare a problemelor care vor fi analizate și discutate în formatul 5+2.

Vadim Krasnoselsky a calificat drept productivă discuția despre rezolvarea problemelor care țin de telecomunicații, legături feroviare și altele.

„Sunt multe întrebări, într-adevăr. Se dorește rezolvarea problemelor de la cele mai mici la cele mai mari”, a spus liderul separatist. Krasnoselski a adus aminte în cadrul întrevederii despre încetarea unor dosare penale deschise în regiunea transnsitreană pe numele unor cetățeni moldoveni.

Dodon și Krasnoselski au mai vorbit despre reparația comună a drumurilor. Este vorba despre traseele М-14 și М-21.

Cei doi au găsit consens și în ceea ce privesc problemele ecologice. Au căut de acord că râul Nistru necesită curățare, au spus liderul de la Tiraspol și președintele Dodon.

La finalul întâlnirii, Dodon și Krasnoselski și-au exprimar speranța că dialogul constructiv va continua.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...