Vestea a fost confirmată într-un comunicat al familiei de miercuri, 29 martie: "Confirmăm că înmormântarea cântăreţului George Michael a avut loc azi (29 martie). Familia şi prietenii apropiaţi s-au adunat pentru o ceremonie restrânsă, privată pentru a-şi lua la revedere de la iubitul lor soţ, frate şi prieten."

"Familia lui George Michael doreşte să mulţumească fanilor din lume pentru multitudinea de mesaje de iubire şi de sprijin. Rugăm ca dorinţa familiei sale de a-i fi respectată intimitatea să nu fie încălcată astfel ca membrii familiei să îşi trăiască viaţa cu discreţie, departe de orice intruziune a mass-mediei. Nu vor fi furnizate detalii suplimentare."

După decesul artistului în ziua de Crăciun, anul trecut, la vârsta de 53 de ani, ceremonia funerară a lui George Michael a fost amânată câteva luni pentru că familia a aşteptat raportul medico-legal care să determine cauza decesului său. Într-un final, medicii legişti au confirmat pe 7 martie că George Michael a murit de cauze naturale.

De la acea dată, zvonuri referitoare la locul şi data înmormântării lui Michael au fost subiect de speculaţie printre fani, sugerându-se că aceasta ar fi avut deja loc pentru a nu mai atrage atenţia mass-mediei.

 La ceremonia funerară a participat şi fostul coleg al lui George Michael din trupa Wham, Andrew Ridgeley.