icon

Premierii Pavel Filip şi Charles Michel pledează pentru consolidarea relaţiilor moldo-belgiene

30-03-2017 15:29
619

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Premierul belgian, Charles Michel, în cadrul căreia oficialii au semnat Protocolul de modificare a Convenţiei între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Regatului Belgiei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozite pe venit şi pe capital.

 

Prim-miniştrii au remarcat dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de prietenie şi parteneriat pe parcursul a celor 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între ţări. În special, Premierul Republicii Moldova a evidenţiat colaborarea în domeniul afacerilor interne și al economiei, pronunţându-se pentru intensificarea relațiilor comercial-economice moldo-belgiene. Totodată, Pavel Filip a evidențiat că Republica Moldova este o platformă investițională cu un potențial sporit de dezvoltare și este deschisă pentru cele mai ambițioase proiecte cu caracter economic și social, iar investițiile belgiene sunt binevenit în țara noastră. „Sunt câteva zeci de companii belgiene care investesc în Moldova, iar exemplul acestora poate fi urmat și de alți investitori din Belgia”, a spus Charles Michel.

 

Totodată, Premierul de la Chişinău s-a pronunţat pentru dezvoltarea în continuare a dialogului interguvernamental moldo-belgian, mulţumindu-i Prim-ministrului Charles Michel pentru sprijinul şi asistenţa oferită Republicii Moldova în implementarea reformelor asumate prin semnarea Acordului de asociere cu UE.

 

„Anul 2017 va fi dedicat consolidării stabilităţii şi implementării Acordului de Asociere RM – UE şi asigurării ireversibilităţii parcursului european al Republicii Moldova”, a spus Pavel Filip, subliniind voința politică fermă a autorităților de la Chișinău pentru implementarea reformelor.

 

De asemenea, cei doi premieri au mai discutat despre securitatea regională, despre fenomenul migrației, precum și despre cooperarea internațională pentru combaterea terorismului și a amenințărilor hibride.

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31