Postul vamal Sculeni va fi reconstruit

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Unul dintre cele mai aglomerate puncte de trecere din Moldova va fi extins și reconstruit, anunță Serviciul Vamal. Zilnic, prin vama Sculeni trec circa 1 900 de unități de transport, dintre care până la 350 sunt autocamioane.

Directorul Serviciului Vamal a mers acolo în inspecție pentru a vedea posibilitățile de extindere a postului, suplimentarea pistelor de control pentru toate toate categoriile de autovehicule, dotarea acestuia cu echipamente performante de control și reamplasarea unor elemente de infrastructură. Astfel, în perioada următoare urmează să fie estimate cheltuielile unor asemenea lucrări, vor fi anunțate și organizate licitații pentru identificarea antreprenorilor care vor fi contractați pentru realizarea schimbărilor la Vama Sculeni.

Tot ieri, Directorul General al Vămii a vizitat și postul vamal Leușeni, pentru a verifica funcționalitatea echipamentelor de control și necesitățile de modernizare a unor elemente de infrastructură.

„Este absolut necesar să recunoaștem viabilitatea proiectelor de investiții în posturile vamale, în condițiile în care atestăm o creștere constantă a fluxului transfrontalier, precum și dezvoltarea vertiginoasă a relațiilor comerciale externe. Iată de ce, modernizarea Vămii în vederea facilitării circulației transfrontaliere, cu asigurarea simultană a rigorilor de control rămâne a fi una dintre prioritățile de bază ale noastre, astfel încât să creăm condiții optime pentru toți cei implicați: călători, transportatori, agenți economici, brokeri vamali și vameși.”, a spus Vitalie Vrabie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...