(foto) Primăria a găsit un lot de teren pentru amenajarea unui nou platou de depozitare a deșeurilor

1
Foto: chisinau.md

La depozitul de stocare a deşeurilor menajere solide din strada Uzinelor, dar şi la depozitul pentru materialele de construcție din zonă au început să se desfășoare lucrări de conservare a deșeurilor. Primăria a anunțat că a găsit un lot de teren de lângă orașul Vatra pentru amenajarea unui platou de depozitare şi reciclare a deșeurilor din construcții, dar şi depozitarea deșeurilor vegetale.

Potrivit unui comunicat emis de Primăria Capitalei, serviciile municipale au acoperit deja cu pământ peste 20 la sută din suprafaţa depozitului de stocare a deşeurilor menajere solide, dar şi peste 30 la sută din suprafaţa depozitului pentru materiale de construcţie.

La o asemenea înţelegere au ajuns primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, şi grupul de iniţiativă format din locuitori ai comunei Bubuieci, pentru depăşirea problemelor legate de gestionarea depozitului de stocare a deşeurilor menajere solide din str. Uzinelor şi a staţiei de epurare a apelor reziduale din capitală.

În acest sens, la ultima şedinţă a Consiliului Municipal Chişinău din 14 martie, a fost adoptată o decizie privind atribuirea în folosinţă a unui lot de teren cu suprafaţa de 6, 47 hectare din str. Ion Pruncul (Zona Vatra) Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare, pentru amenajarea unui platou de depozitare şi reciclare a deşeurilor din construcţii (inclusiv de la demolări), dar şi depozitarea şi compostarea deşeurilor vegetale, acumulate în urma salubrizării oraşului.

De asemenea, conform înţelegerilor stabilite cu locuitorii comunei Bubuieci, Primăria Chişinău a plantat 700 de salcâmi de talie înaltă, la hotarul dintre cele 2 localităţi.

Photo Credit: chisinau.md
Photo Credit: chisinau.md
Photo Credit: chisinau.md
Photo Credit: chisinau.md
Photo Credit: chisinau.md
Photo Credit: chisinau.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente