Maia Sandu la Congresul PPE: Ţara mea este guvernată de un partid oligarhic sprijinit de mai puțin de 4% din populație

Lidera PAS Maia Sandu a ţinut un discurs la Congresul PPE, desfăşurat în Malta, în care a declarat că RM este guvernată de un partid oligarhic sprijinit de mai puțin de 4% din populație.

Totodată, ea a declarat că partidele proeuropene – Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Liberal Democrat și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr – au creat un front comun ca visul european să devină realitate.

„Astăzi țara mea este guvernată de un partid oligarhic sprijinit de mai puțin de 4% din populație. Prin mită, manipulare și intimidare, au încropit o așa-numită „majoritate parlamentară”. În mod cinic și periculos, au capturat toate instituțiile statului. Ei controlează procuratura și justiția și obțin câștiguri ilegale imense dintr-un sistem avantajos doar pentru unii, dar care provoacă injustiție și sărăcie cumplită pentru restul populației”,a menţionat Maia Sandu.

Lidera PAS a declarat că cel mai grav este că „acești oameni” distrug speranța:” Speranța că moldovenii pot avea un viitor acasă. Speranța că politicienii și funcționarii din Republica Moldova sunt capabili să slujească interesului public”.

„Milioane de cetățeni moldoveni, împărtășim aceeași aspirație comună: dorim să construim un stat european funcțional care va asigura un viitor mai bun pentru noi toți. Această aspirație vine din credința noastră fermă în acele valori europene – valorile Partidului Popular European – care au ținut acest continent împreună în ciuda tuturor obstacolelor și dificultăților: statul de drept, democrația liberală, guvernarea responsabilă și respectul pentru demnitatea umană. Din păcate, astăzi, nu avem niciuna dintre aceste valori în Republica Moldova.

Însă am reușit să creăm un front comun al partidelor proeuropene – Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Liberal Democrat și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr – așa încât împreună să luptăm pentru acest vis și să-l transformăm în realitate. Ca întotdeauna, ne bazăm și apreciem înalt sprijinul dumneavoastră în această luptă comună”, a declarat Maia Sandu.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.