Cine va fi următorul antrenor al Barcelonei? Au mai rămas 2 candidați

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Barcelona mai are doar două variante pentru postul de antrenor din sezonul viitor, după ce Luis Enrique şi-a anunţat plecarea din vară de la campioana Spaniei.

Cotidianul madrilen Marca a anunţat că succesorul lui Enrique va fi ales dintre actualul antrenor secund, Juan Carlos Unzue, şi „principalul” lui Athletic Bilbao, Ernesto Valverde.

Sursa citată a aflat şi că noul antrenor al catalanilor va fi decis în funcţie de rezultatele Barcelonei din finalul acestui sezon.

În cazul în care Barca va cuceri titlul sau Liga Campionilor, alesul conducerii va fi Unzue, care e secundul lui Luis Enrique pe Camp Nou din iulie 2014.

Dacă gruparea blaugrana va încheia sezonul fără trofee sau va câştiga doar Cupa Spaniei, şefii Barcelonei vor alege varianta schimbării şi îl vor aduce pe Valverde, antrenorul lui Bilbao din 2013 încoace.

Ernesto Valverde (53 de ani) a jucat pentru Barcelona între 1988 şi 1990, exact perioada în care şi contracandidatul său, Juan Carlos Unzue (49 de ani) a fost în lotul catalanilor, pentru care a evoluat însă doar cinci partide.

Barca este a doua în Primera Division, la două puncte în spatele liderului Real Madrid, care are şi un meci mai puţin disputat. Catalanii sunt calificaţi şi în sferturile Ligii Campionilor, unde vor înfrunta Juventus, şi vor disputa şi finala Cupei Spaniei, contra lui Deportivo Alaves.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...