(livetext) ICT4Startups: Într-un startup experiența nu garantează succes

rune
Foto: Moldova ICT Summit

Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) în colaborare cu Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC) organizează cea de-a VIII-a ediție a Moldova ICT Summit. Echipa #diez este prezentă la panelul ICT4Startups și încearcă să colecteze sfaturi pentru tineri antreprenori.

La prima discuție este prezent Rune SOVNDAHL, CEO la Fantastic Services, care vorbește despre experiența startupului său care a ajuns la succes fără investiții din exterior. Aici puteți găsi mai multe informații despre acest startup: Fantastic Services.

Photo Credit: Startups.co.uk
Photo Credit: Startups.co.uk

Rune spune că majoritatea startupurilor apar pentru a dispare, și doar un procent va crește foarte mare, oricum depinde care este definiția fiecăruia a ceea ce înseamnă succes. Dacă pentru voi succesul este să fiți în plus, atunci bucurați-vă de acest succes.

Când începi un startup și o idee, e important cu cine îl începi, dacă la început sunteți mulți, în scurt timp vor apărea probleme. Cu cât mai puțini la început, cu atât mai bine, și e mai multă dedicație. Dacă persoana cu care începi are aceleași abilități ca și tine, unul din voi este în plus. De asemenea, în timp ce afacerea voastră crește este important pe cine angajați, iar aici experiența persoanei nu asigură că aceasta vă va aduce plus de valoare. Dacă o persoană o dată a reușit, nu este sigur că va avea entuziasm să o mai facă o dată.

Dacă poți face un lucru singur, fă-lă, nu angaja consultanți sau agenții. Noi suntem agenți ai învățării, dacă poți învăța și implementa, fă asta.

Când lucrați, nu vă creați certuri din cauza faptului cum numiți un lucru, acel lucru trebuie făcut dar nu discutat, de ex. cum numiți posturi, servicii, etc.

Mai jos vedeți slide-uri din prezentare:

rune1 rune2 rune3 rune4 rune5 rune6 rune7 rune8 rune9 rune10

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente