Ivanka Trump, consilieră a tatălui său. A devenit angajata neplătită a Casei Albe

Ivanka Trump, fiică și consilieră a președintelui SUA, Donald Trump, a anunțat miercuri că urmează să devină angajată federală fără plată, la fel ca soțul său Jared Kushner, relatează AFP și Reuters.

Fiica cea mare a magnatului imobiliar dispune deja de un birou la Casa Albă, fără să fie angajată de guvern, o poziție care a suscitat multe întrebări și critici.

”Am auzit îngrijorările pe care le au unii cu privire la rolul meu de a-l sfătui pe preşedinte în capacitatea mea personală în timp ce mă supun în mod voluntar la toate normele etice şi, în schimb, voi servi ca angajată neplătită a Casei Albe. Mă voi supune la aceleaşi reguli ca orice angajat federal”, se arată într-o declaraţie semnată de Ivanka Trump.

Acum, Ivanka Trump va fi “consilier” al preşedintelui american şi va depune propriul său formular 278, ceea ce se traduce prin faptul că de acum înainte va îndeplini în mod legal de toate normele de etică pe care le presupune funcţia.

“Suntem multumiţi ca Ivanka Trump a ales să facă acest pas în rolul ei fără precedent ca prima fiică şi în sprijinul preşedintelui”, au declarat, sub protecţia anonimatului, surse din staff-ul de la Casa Albă.

De altfel şi Jared Kushner, soţul Ivankei, este consilier al lui Donald Trump, fiind angajat guvernamental neplătit.

De la depunerea jurământului de către Donald Trump, la 20 ianuarie, Ivanka Trump, 35 de ani, este foarte prezentă în celebra ”West Wing” (“Aripa de Vest”), epicentrul puterii executive americane.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.