(HARTĂ) Moldova printre cele mai ieftine destinații de călătorie din Europa: Care sunt cele mai scumpe?

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Călătoritul nu este un obicei ieftin, iar cazările la hoteluri, mai ales în ţările din Europa de Vest şi Nord nu sunt pentru toată lumea. În ultimii ani a apărut o alternativă numită Airbnb. Care sunt cele mai ieftine destinaţii din Europa, dar cele mai scumpe?

Vouchercloud a analizat ofertele de pe Airbnb și a stabilit că Moldova este printre cele mai ieftine destinații alături de Albania și Macedonia. În cele trei ţări preţul unei camere pentru două persoane pe noapte depăşeşte puţin suma de 25 de euro.

În România preţul se învârte în jurul sumei de 50 de euro pe noapte pentru cupluri şi puţin peste 75 de euro pentru grupuri.

harta2

La popul opus sunt Islanda, Suedia şi Norvegia, car ar fi printre cele mai scumpe ţări. În Islanda, o cameră pentru două persoane pe noapte te costă în medie 125 de euro, în timp ce în Suedia şi Norvegia preţul se apropie de 100 de euro.

chart2

Conform datelor, cele mai bune ţări pentru cupluri sunt Grecia, Elveţia şi Germania, iar cele mai bune destinaţii pentru grupuri sunt Andorra, Liechtenstein şi Georgia.

Capitalele cele mai scumpe sunt: Amsterdam, San Marino, Roma, Moscova sau Lisabona. Pe când cele mai ieftine capitale sunt Ankara, Podgorica, Nicosia, Helsinki sau Bucureşti.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...