Filmul „1984” va fi difuzat în 43 state din SUA ca replică adusă administrației Trump

pinterest
Foto: Pinterest

Peste 180 de cinematografe din Statele Unite vor difuza filmul „1984″ pe 4 aprilie, în replică la politicile administrației președintelui american Donald Trump.

Filmul, o adaptare din anii ’80 a cărții cu același nume de George Orwell, va fi proiectat în 165 de orașe din 43 de state din SUA, dar și în țări precum Canada, Anglia, Suedia și Croația, potrivit unui site care prezintă evenimentul și enumeră locațiile unde publicul va putea viziona pelicula, scrie AGERPRES.

„La mai puțin de o lună de la instalarea noii administrații prezidențiale, proprietarii cinematografelor cred că ceasurile bat deja ora 13″, a indicat site-ul menționat (făcând aluzie la fraza care deschide romanul, n.red.).

„Portretul făcut de Orwell unui guvern care produce propriile sale fapte, care solicită ascultare totală și își demonizează dușmanii străini, nu a fost niciodată mai actual”, completează acesta.

Proiecțiile vor avea loc pe 4 aprilie, dată la care, în roman, personajul principal Winston Smith începe un jurnal, precizează același site.

Regizorul filmului, Michael Radford, va filma o introducere și o discuție care vor fi proiectate odată cu filmul, informează revista Variety.

O parte dint încasările obținute în ziua respectivă vor fi donate sau folosite pentru a finanța alte programe „educaționale sau privind comunitatea”, mai informează site-ul evenimentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente