Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.03.2017

Viceministrul Sergiu Bucataru a întrunit în ședință membrii grupului de lucru instituit pentru modificarea legislației din domeniul transportului rutier de pasageri și mărfuri

În data de 28 și 29 martie 2017, Viceministrul Sergiu Bucataru a întrunit în ședință membrii grupului de lucru instituit pentru modificarea legislației din domeniul transportului rutier de pasageri și mărfuri, inclusiv a Codului Contravențional și Codul Penal al Repubicii Moldova. Noile modificări sunt necesare  pentru eficientizarea combaterii cazurilor de transport rutier ilicit de pasageri și bagaje.

În cadrul ședinței au fost analizate o serie de propuneri legislative, iar Ministrul Iurie Chirinciuc, prezent la una dintre ședințe, a declarat că trebuie înăsprite metodele de sancționare a transportatorilor care efectuează activitatea în gările clandestine sau prestează servicii auto în mod ilicit.

Viceministrul Sergiu Bucătaru, responsabil de domeniul transporturilor, a propus ca membrii grupului de lucru să prezinte într-o următoare întrunire o listă cu propuneri pentru definitivarea noilor amendamente la legislația în vigoare.

În același context, s-a menționat și despre elaborarea unui amplu Plan de Acțiuni pentru eficientizarea luptei cu fenomenul transportului ilicit de pasageri și mărfuri, cu implicarea mai multor structuri instituționale de resort, anunță Serviciul de informare și comunicare cu Mass Media al MTID.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus