Partidul Liberal va contesta la Curtea Constituţională decretul lui Dodon cu privire la referendumul consultativ

Partidul Liberal a anunţat miercuri că va contesta la Curtea Constituțională decretul președintelui Igor Dodon privind declanșarea unui referendum consultativ pe marginea mai multor subiecte. Liberalii vor sesiza Înalta Curte imediat ce decretul va fi publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Președintele Igor Dodon a semnat marţi seara, în faţa presei, un decret privind iniţierea unui referendum consultativ pe patru subiecte, care va fi organizat pe 24 septembrie 2017. Documentul a fost semnat în cadrul unui dialog cu presa prilejuit de împlinirea a 100 de zile de la învestirea în funcția de preşedinte.

Astfel, şeful statului vrea ca cetățenii să răspundă cu „DA” sau „NU” la următoarele patru întrebări:

  1. Susțineți abrogarea „Legii miliardului”? Legii nr. 235 din 3 octombrie 2016 privind emisiunea obligațiunilor de stat în vederea executării de către Ministerul Finanțelor a obligațiunilor de plată derivate din garanțiile de stat nr. 807 din 17 octombrie 2014 și nr. 101 din 1 aprilie 2015? 
  2. Susțineți acordarea președintelui Republicii Moldova a drepturilor constituționale suplimentare pentru dizolvarea Parlamentului și anunţarea alegerilor parlamentare anticipate?
  3. Susțineți reducerea numărului de deputați în Parlament de la 101 la 71?
  4. Susțineți studierea în instituțiile de învățământ a disciplinei „Istoria Moldovei”?

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.