Ruptură în PLDM: Un deputat și patru membri au părăsit formațiunea. Reacția conducerii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deputatul liberal-democrat Angel Agache, președintele raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu, consilierul municipal, Ghenadie Dumanschi, fostul șef de la Agenția Turismului, Nicolae Platon, și fostul membru al CNP Dorin Mândreanu au anunțat astăzi că părăsesc Partidul Liberal Democrat din Moldova, exprimându-și dezacordul cu politicile și ultimile decizii ale formațiunii. În speță, aceștia au făcut trimitere la poziția conducerii formațiunii cu privire la votul uninominal și imunitatea parlamentară.

De altă parte, deputatul Vadim Pistrinciuc, vicepreședinte al PLDM, a menționat, în legătură cu plecarea celor cinci, că „puterea depășește limitele imaginabile ale presiunilor și persecuțiilor, iar instrumentele folosite variază de la pierderea locului de muncă sau a afacerii, până la persecutarea celor apropiați”.

„Îmi pare rău de colegi, eu unul nu am să-i judec, fiindcă știu că au fost supuși acestor represalii. Știu, de asemenea, că ei nu vor recunoaște acest lucru. Acum. Dar sunt sigur că va veni timpul când vor spune. Timpul le va arăta pe toate. Nu voi comenta declarațiile lor, e lipsit de sens și e tradițional, sub presiune se declară orice”, a menționat Pistrinciuc într-o reacție publicată pe pagina web a formațiunii.

Totodată, vicepreședintele PLDM a accentuat că partidul rămâne fidel cauzei – de a face din Republica Moldova o țară liberă, cu instituții în serviciul cetățeanului.

„Din păcate, avalanșa dosarelor trăsnite împotriva autorităților locale, a partidelor de opoziție, consolidează părerea că Moldova se îndepărtează fundamental de la modelul unui stat democratic european, devenind un stat autocratic, unde controlul este noțiunea care definește politica. Ce folos că majoritatea controlează 80% din autoritățile locale și 90% din cele centrale, dacă rămâne cea mai nedorită guvernare de la independență încoace. Acest lucru îi va lovi tot pe ei, îi lovește deja, dar puterea orbește. PLDM va rămâne fidel cauzei – de a face din Republica Moldova o țară liberă, cu instituții în serviciul cetățeanului. Asta e important, pentru asta vom lupta. Moldova trebuie să fie liberă”, a mai declarat Pistrinciuc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...