Colaborează cu case de discuri internaționale și se bucură de succes. Alex Portărescu, tânărul care respiră muzica

collagealex2

Alex Portărescu este tânărul care trăiește și respiră muzică, iar în viață se ghidează după notele muzicale. După multă muncă asiduă și încercări eșuate, tânărul a ajuns să aibă colaborări cu case de discuri din diferite țări și să fie în TOP 100 al celor mai bune lucrări ale magazinului de muzică Beatport.

Tânărul mărturisește că pentru el muzica este un univers deosebit ce are culori și sunete perfecte, un mister pe care nu oricine poate să-l atingă. „Atunci când ești cu căștile pe cap sau mâinile pe oricare instrument, tu trăiești în acest univers cu fiecare părticică și milimetru al corpului tău”, spune tânărul.

Trăiește cu muzica de când era mic copil. A absolvit o școală muzicală și ține minte perioada casetofoanelor și a hit-paradelor la radiou. Totuși, abia la 16 ani a decis că își dorește ceva mai mult. A ales să facă muzică trance așa că s-a apucat de treabă. „Am căutat pe Google niște softuri pentru a face muzică, am descărcat și pluginuri separat, am mai privit tutoriale și am început să creez … primele încercări nu erau tocmai reușite, însă pas cu pas lucrările mele au început să fie mai bune și să prindă priză la public”.

alex4

Găsește inspirație pentru muzică în fiecare moment. „Fiecare piesă își are istoria și trăirile ei, mă inspiră orice, fiecare problemă, emoție frumoasă sau dorința de a crea ceva”, spune Alex, care ne-a mărturisit că are alături și muza – „mă face să vreau să-i dedic cât mai multe sunete frumoase”.

Își publică lucrările sub pseudonimul de Aurora Night și se bucură de succes pe piața internațională. „Am început să colaborez cu case de discuri din diverse țări : D Max Records (Germania), Nanobeats Recordings (SUA), Club Family Records (Ucraina), 4Beat, Unique Sense (Russia), Blue Soho Recordings, Suanda Music ș.a”, explică Alex. Tânărul spune că prin lucrările sale a atras atenția și artiștilor, iar acum se bucură de suportul unora, printre ei se numără Bobina, Paul Van Dyk, Giuseppe Otavianni, Manuel Le Saux și Johan Gielen.

Spune că anul 2017 a fost cel mai bun, a semnat deja șase piese și a făcut un remix la piesa Alisha – O Mie De Idei, care a fost difuzat la mai multe radiouri din România.

În prezent lucrează la un remix pentru o piesă a Nataliei Gordienco și așteaptă o colaborare cu Victoria Lungu. Totuși spune că în Moldova genul de muzică pe care îl practică nu prea se apreciază. „Se organizează foarte rar Open-Air-uri, festivaluri de muzică electronică. Totuși, cred că poți să faci o carieră în muzică, dar nu una fascinantă”.

Pe viitor ar vrea să emigreze din Moldova, se orientează spre Australia și Croația. „Acolo cred că am mai multe oportunități, să cunosc și să lucrez cu persoane noi”.

Celor care sunt interesați de muzică sau își doresc o carieră în orice domeniu, Alex le spune să creadă în visele lor și să lucreze pentru realizarea lor.

Mai jos câteva mix-uri realizate de Aurora Night:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente