Sondaj Promo-LEX: Cetățenii nu sunt încântați de introducerea votului uninominal

Jpeg
Foto: Jpeg

Cetățenii nu sunt încântați de introducerea votului uninominal. Potrivit unui sondaj realizat de IMAS, la comanda Promo-LEX, doar 12% dintre respondenți au spus că sunt de acord cu modificarea sistemului actual de vot prin introducerea votului uninominal.

imas2

Respondenții au fost întrebați despre percepțiile sale vizavi de sistemul electoral și 53 % dintre aceștia au afirmat că sunt de acord cu modificarea sistemului actual prin votul uninominal, dintre care 32 la sută au spus că aceasta trebuie făcută în primul rând.

imas1
Studiul a fost realizat la comanda Asociației Promo-LEX în cadrul programului „Democrație, Transparență și Responsabilitate”, fiind susținut financiar de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Sondajul despre percepția cetățenilor privind campania prezidențială din 2016 a fost efectuat în perioada 12 februarie – 2 martie 2017. Pentru sondaj au fost chestionați 1203 respondenți din 86 de localități, cu vârsta de 18 ani și mai mult. Eșantionul dat este reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova, cu excepția regiunii transnistrene. Marja de eroare este de 2,8%.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente