Doi minori au încercat să-i smulgă geanta unei femei în centrul capitalei. Unul din aceştia, reţinut de trecători

Doi minori de 17 ani, originari din raionul Străşeni, au atacat în plină stradă o locuitoare a capitalei, încercând să-i smulgă geanta din mână. Unul dintre aceştia a fost reţinut de câţiva trecători, care au fost martori ai atacului, celălalt fiind capturat ulterior de poliţişti.

Incidentul a avut loc marţi, în jurul orei 21.00, pe bd. Ştefan cel Mare din capitală. Poliţia capitalei a fost alertată de nişte cetăţeni, care au comunicat că ar fi reţinut în stradă o persoană după ce a încercat să jefuiască o femeie în stradă. Complicele acestuia a reuşit să fugă de la locul infracţiunii într-o direcţie necunoscută.

La acest apel imediat a reacţionat un echipaj 902 care a localizat şi reţinut cel de-al doilea minor. Indivizii s-au dovedit a fi cu vârstele de 17 ani, originari din raionul Străşeni, care au fost escortaţi la Inspectorat pentru documentare.

Victima s-a dovedit a fi o femeie în vârstă de 36 ani, care a declarat că indivizii ar fi atacat-o prin surprindere.

În acest context ei sunt cercetaţi penal pentru jaf şi riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 ani până la 7 ani.

Poliţia Capitalei salută şi apreciază curajul cetăţenilor care au intervenit în acest caz, fiind un exemplu bun de urmat pentru societate.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.