Mergi într-o vizită de studiu în Silicon Valley și câștigă 60 000 lei! Ce presupune Founder Institute Chișinău

maxresdefault
Foto: ytimg.com

Tinerii interesați să-și lanseze propria afacere au oportunitatea de a aplica la cea de-a doua ediție a programului de accelerare internațional – Founder Institute Chișinău. Oportunitatea se adresează și studenților ce vor să finalizeze studiile nu doar cu o diplomă, dar deja și cu o afacere lansată în timpul facultății.

Founder Institute este cel mai mare program de lansare a startupurilor din lume creat în Silicon Valley. Acest program este prezent în peste 100 de orașe și 58 de țări. Datorită programului, participanții acestuia au lansat până acum peste 2 000 de companii, ce au creat în total 15 000+ joburi. La Chișinău, acest program a fost lansat și implementat cu succes în anul 2016, de către Dreamups Innovation Campus. În prima ediție a programului au participat 26 de tineri, 6 dintre ei fiind desemnați finaliști.

Programul va dura 3 luni și se va desfășura în perioada mai-iulie, iar startul va fi da pe data de 5 mai, 2017. Acceleratorul este unul foarte intens, dar și programat în așa fel, încât și cei care ziua trebuie să fie la job să-și poată transforma ideea într-un startup. Participanții în cadrul programului timp de 3 luni vor frecventa sesiuni săptămânale tematice livrate de mentori internaționali și locali, vor îndeplini sarcini individuale, vor recepționa feedback și recomandări, pentru ca într-un final să-și lanseze propria afacere tehnologică.

fonduri_fi

De ce să aplici la Founder Institute Chișinău:
#1. Pentru că fondatorii celui mai bun startup dezvoltat în cadrul programului vor merge într-o vizită de studiu în Silicon Valley;
#2. Pentru că fondatorii startupului plasat pe locul II în program, vor beneficia de fonduri nerambursabile în valoare de 60 000 lei;
#3. Pentru că o să puteți identifica dacă ideile voastre sunt viabile și dacă sunteți pregătiți să lansați o afacere;
#4. Pentru că o să vă puteți conecta la o rețea de mentori și experți din diverse domenii din toată lumea;
#5. Pentru că o să vă dezvoltați abilitățile antreprenoriale și de execuție.

În program se poate înscrie oricine este pasionat de construirea unei companii tehnologice, fie că ai o idee sau nu, fie că ești angajat full-time sau ești freelancer, fie că ești bărbat sau femeie, fie că ai experiență în domeniul afaceri sau nu. În program, se plasează accentul în primul rând pe aplicant și mai apoi pe ideea pe care acesta vrea să o dezvolte. În spectrul ideilor de afaceri cu care poți aplica se includ: digital media, creative industries, software, biotech, cleantech, ecommerce, advertising, consumer electronics și multe altele.

Procesul de aplicare este compus din două etape. Prima este completare formularului de aplicare, iar cea de-a doua presupune susținerea unui test care îți va testa abilitățile antreprenoriale. Pentru a participa trebuie să completezi formularul de aplicare. Pentru mai multe detalii, accesează linkul.

Costurile de participare: În Silicon Valley acest program costă 2500$. În Republica Moldova, costurile au fost diminuate semnificativ. Dacă aplici până pe data de 2 aprilie, prețul de participare îl va constitui 250$. După data de 02 aprilie, costul de participare în program va fi de 300$.

Pentru a afla mai multe detalii despre program, dar și pentru a cunoaște o parte dintre mentorii locali, vă puteți înscrie la Founder Institute Information Session – Meet the Mentors: How to open a global company in Moldova, care va avea loc pe data de 29 martie, ora 18.30, la Orange Monin Cafe. Mai multe detalii, AICI.

În Republica Moldova programul Founder Institute Chișinău este susținut de către partenerul general Dreamups – Orange Moldova, implementat cu susținerea financiară a USAID.

Founder_Instiute_Chisinau-Silicon_Valley

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente