România are cel mai mare focar de rujeolă din Europa

România are cel mai mare focar de rujeolă din Europa, întrucât procentul persoanelor care se vaccinează împotriva acestei boli este din ce în ce mai mic.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că rujeola se răspândește periculos în Europa, iar țările cel mai puternic afectate sunt România și Italia.

Potrivit datelor furnizate de OMS, în ianuarie 2017 au fost raportate 559 de cazuri de rujeola, dintre care 474 în țările considerate endemice: Elveția, Franța, Germania, Italia, Polonia, România și Ucraina.

Potrivit OMS, România are cel mai mare focar de rujeolă din Europa, cu 3.400 de cazuri raportate și 17 decese începând cu ianuarie 2016. Aceasta este urmată de Italia, care a înregistrat 238 de cazuri numai în ianuarie 2017 și se așteaptă cel puțin tot atâtea cazuri să fie raportate și pentru februarie 2017. 

OMS atrage atenția că, în aceste țări, acoperirea vaccinală naţională prin a doua doză de vaccin este sub pragul de 95% și recomandă luarea unor măsuri pentru a limita răspândirea rujeolei pe teritoriul lor.

„Cer în mod expres țărilor endemice să stopeze transmiterea virusului”, a spus Zsuzsanna Jakab, directorul regional al OMS pentru Europa.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.