Igor Dodon cere demisia ministrei Corinei Fusu: „Nu încurcați sediul PL cu școala”

collage

La prezentarea raportului de activitate la 100 de zile de la învestirea în funcție, președintele Igor Dodon a menționat că astăzi, 28 martie, i-a înmânat lui Pavel Filip o cerere prin care cere demisia ministrei Educației, Corina Fusu.

„Am cerut demisia ministrei Corina Fusu. Doamna Fusu a depus un jurământ. Eu pot să vi-l citesc, căci ea cu siguranță nu mai ține minte”, a menționat Igor Dodon. Motivul invocat de el este semnarea circularei conform căreia, în perioada 27-31 martie 2017, atunci când se marchează Săptămâna Educației Istorice, în instituțiile preuniversitare se organizează activități dedicate marcării a 99 de ani de la adoptarea deciziei Sfatului Țării din 27 martie 1918 privind Unirea Basarabiei cu România. „Nu încurca oficiul PL cu școala. Cine ți-a dat dreptul să dai indicații la toate instituțiile școlare? Orice acțiune care duce la subminarea statalității este anticonstituțională. Dacă Pavel Filip nu va iniția demiterea ministrei, atunci vom cunoaște poziția prim-ministrului. Vă temeți de Ghimpu? Dacă Ghimpu vă va spune să săriți cu capul în fântână, așa o să faceți?”, a mai spus președintele.

Amintim că, în perioada 27-31 martie 2017, în instituțiile de învățământ preuniversitar se va desfășura Săptămâna Educației Istorice. În circulara semnată se menționează că Săptămâna Educației Istorice se încadrează în Programul activităților extrașcolare în învățământul preuniversitar pentru anul 2017 și are scopul de a promova în mediul școlar valențele educative ale evenimentelor istorice.

Ministerul Educației propune stabilirea parteneriatelor cu instituțiile publice de cultură din localitate în vederea organizării, în cadrul Săptămânii Educației Istorice, a manifestațiilor dedicate marcării a 99 de ani de la adoptarea deciziei istorice a Sfatului Țării din 27 martie 1918 privind Unirea Basarabiei cu România. Activitățile desfășurate vor avea ca obiectiv evidențierea rolului Sfatului Ţării care, printr-o serie de hotărâri adoptate, au constituit un pas spre încheierea logică a luptei de eliberare naţională.

În circulară se mai menționează că Ministerul Educației preconizează să elaboreze un suport didactic electronic de referință pentru desfășurarea Săptămânii Educației Istorice în instituțiile de învățământ preuniversitar.

La solicitarea #diez, serviciul de presă al Ministerului Educației a răspuns că nu comentează declarațiile politice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente