Granturi pentru producătorii agricoli de până la 20 de mii de dolari: Cum le poți accesa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Producătorii agricoli din întreaga republică, cu excepția celor din orașele Chișinău și Bălți pot aplica la un grant post-investițional de până la 20 de mii de dolari per producător.

Conform prevederilor Programului, îşi vor putea rambursa investiţia fermierii care, începând cu 1 noiembrie 2016, au procurat utilaje/mașini agricole noi, anul producerii cărora începe cu 2015 şi au aplicat, după data de 1 noiembrie 2016, practici de management durabil al terenurilor, precum tehnologii No-till și Strip-till, fâșii vegetative de filtrare, cultivare pe contur, management integrat al dăunătorilor, perdele forestiere de protecție, măsuri agro-forestiere, măsuri hidrotehnice, sisteme de captare a apei de ploaie, ș.a.

Grantul post – investițional va rambursa 50% din valoare investiției eligibile, cu un plafon de 20 de mii de dolari SUA per producător agricol.

Programul de granturi post – investiționale presupune consultanță gratuită oferită tuturor producătorilor agricoli interesați.

Dosarele de aplicare pot fi depuse la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) până pe 28 aprilie 2017. Pentru informații suplimentare accesați www.aipa.gov.md.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...