Social

Din 1 aprilie, se depun actele pentru înscrierea în clasa I

Copiii mai mici pot fi școlarizați dacă instituția de învățământ dispune de locuri. 

Dosarul de înscriere la școală se depune la instituția de învățământ și trebuie să conțină: cererea părintelui, copii ale certificatului de naștere al copilului şi buletinului de identitate al părintelui, fişa medicală a copilului, două fotografii ale acestuia, precum şi raportul despre dezvoltarea copilului la finele grupei pregătitoare sau decizia comisiei raionale sau municipale de școlarizare cu referire la maturitatea școlară.

În clasele cu profil de arte şi sport înscrierea în clasa I se va face în baza unor probe de aptitudini specifice profilului. Și instituțiile de învățământ fără profil pot stabili probe de concurs, dar numai pentru candidații din alte districte. Probele vor fi organizate în perioada 25 mai – 2 iunie.

Între 20 – 21 iunie se va face confirmarea înscrierii copiilor în instituția de învățământ. Pentru copiii care nu au reușit să fie școlarizați în prima etapă, va avea loc o etapă suplimentară, în perioada 1-24 august. Pe data de 25 august va fi validată şi afișată lista finală a copiilor înscriși în clasa I.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *