Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cine sunt sportivii care au…

Cine sunt sportivii care au cucerit MEDALII pentru Moldova la competițiile internaționale

Doi sportivi moldoveni, Denis Tachi și Natalia Budeanu, ambii discipoli ai Școlii sportive din orașul Bălți, au devenit premianți ai Cupei Mondiale la lupta sambo. Aceștia au urcat pe podium, reușind să se impună într-un concurs la care au participat circa 300 de sportivi din 27 de țări ale lumii, informează Comitetul Național Olimpic și Sportiv.

Natalia Budeanu, pregătită de antrenorul Valerii Meleașchevici, a cucerit medalia de argint la categoria 68 kg., iar Denis Tachi, discipol al antrenorului emerit al R. Moldova Iulian Piatcovschi, a cucerit medalia de bronz la categoria 100 kg.

Natalia Budeanu și Denis Tcaci

Ambii luptători și-au asigurat participarea la Campionatul Europei de sambo, seniori, care va avea loc între 18-22 mai în or. Minsk. Denis Tachi, care practică și luptele judo, intenționează să participe pe cont propriu la Campioinatul Europei de judo, seniori, planificat în perioada 20-23 aprilie în capitala Poloniei.

Comitetul Național Olimpic și Sportiv informează că selecționata de judo a R. Moldova s-a clasat pe locul XI-ce la Cupa Europei de judo printre juniori, disputată la Atena, Grecia.  Competiția a numărat 238 de concurenți din 20 de  țări ale vechiului continent, dar și oaspeți din Tunisia, Columbia și SUA.

Din cei opt membri ai echipei, cel mai bun rezultat l-a obținut Ion Nacu, reprezentant al CS „Petrocub” (Hîncești), calificat în finala categoriei de 73 kilograme și distins cu medalia de argint.Pe podiumul european au urcat de asemenea Cornel Andrieș, locul III la categoria 73 kilograme, și Stepan Popa, categoria 81 kilograme.Clasamentul pe echipe a fost câștigat de reprezentativa Turciei, cu 8 medalii de aur, 5 de argint și 8 distincții de bronz.

Revenit din Statele Unite ale Amerii de la un cantonament, liderul echipei de natație a R. Moldova Alexei Sancov a participat la Turneul Internațional Slovenia Kranj-2017. Sancov a avut o prestație reușită, clasîndu-se în cursele finale și obținând totodată calificrea pentru următoarele trei competiții importante, Campionatul European de juniori, Campionatul Mondial de tineret, precum și Campionatul Mondial de seniori cu normativul de calificare „B”.

Foto: olympic.md